BNR confirmă că Florin Cîțu ÎNGROAPĂ România în datorii: A împrumutat încă 2,2 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 2,191 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de vezi tot »

Ludovic Orban numește POMENI alocațiile copiilor

Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații înfiorătoare despre copiii românilor și despre alocațiile lor. Orban, președintele PNL, vezi tot »

După CEC Bank, alte trei mari companii românești sunt în pericol sa fie scoase la vânzare

Cele trei companii românești vizate de o posibila vânzare ar fi Hidroelectrica, Romgaz si Transgaz. Dezvăluirea a fost făcută de vezi tot »

Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

 

A fost semnat contractul – Ambulatoriul Spitalului Filantropia din Craiova se reabilitează cu 11,134 milioane lei printr-un proiect POR

bani

Clădirea ambulatoriului Spitalului Filantropia din Craiova va fi reabilitată printr-un proiect de 11,134 milioane de lei pentru care conducerea primăriei şi cea a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia au semnat, vineri, contractul de finanţare. 

Directorul ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, a afirmat că valoarea grantului pentru acest proiect este 2,25 milioane euro, ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile în cadrul proiectului. “Prin acest proiect, pe lângă partea care vizează reabilitare clădirii, recompartimentări, se va monta un elevator tip rampă pentru persoane cu dizabilităţi, un lift exterior, se vor realiza finisaje interioare, schimbări instalaţii sanitare, echipamente de climatizare şi dotări medicale, mobilier specific şi echipamente IT”, a spus Bogheanu. 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat că proiectul are o valoare de 11,134 milioane lei din care 10,486 milioane lei reprezintă valoarea nerambursabilă şi presupune lucrări de consolidare şi modernizare a clădirii, lucrări pentru măsuri ISU, rampă de gunoi pentru deşeurile specifice şi dotări de ultimă generaţie. “Acest proiect este de o mare însemnătate pentru noi, având în vedere multiplele spaţii de lucru de la Spitalul Filantropia, unde în acest moment activitatea de ambulatoriu se desfăşoară în mod provizoriu într-o clădire care a fost dezafectată în urmă cu doi ani şi dată în folosinţă spitalului. Vrem ca acest proiect să se deruleze rapid, pentru că la acest contract de finanţare avem deja proiectul de execuţie actualizat şi se va trece rapid la procedura de achiziţie a execuţiei”, a afirmat Genoiu. 

Acesta a anunţat că la Spitalul Filantropia s-au reluat lucrările la secţia de hematologie, unde fuseseră sistate, iar spitalul a obţinut finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia unui RMN, pentru care se va construi o clădire unde va fi amplasat.