CCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. vezi tot »

ROBOR, trend descendent – La cât a ajuns indicele, conform BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

Reacția lui Mircea Geoană la anunțul NATO: E o provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței

Mircea Geoană a declarat că este mândru să fie desemnat în funcția de adjunct al secretarului general al NATO și vezi tot »

România dă lovitura – Mircea Geoană, numit adjunct al secretarului general NATO

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al vezi tot »

Carmen Dan, IRONII MAXIME la adresa lui Iohannis: Cum era aia cu “imediat, adică imediat”!?

Carmen Dan îl ironizează pe Klaus Iohannis, în condițiile în care nici până acum președintele nu a avut nicio reacție vezi tot »

 

A fost semnat contractul – Ambulatoriul Spitalului Filantropia din Craiova se reabilitează cu 11,134 milioane lei printr-un proiect POR

bani

Clădirea ambulatoriului Spitalului Filantropia din Craiova va fi reabilitată printr-un proiect de 11,134 milioane de lei pentru care conducerea primăriei şi cea a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia au semnat, vineri, contractul de finanţare. 

Directorul ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, a afirmat că valoarea grantului pentru acest proiect este 2,25 milioane euro, ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile în cadrul proiectului. “Prin acest proiect, pe lângă partea care vizează reabilitare clădirii, recompartimentări, se va monta un elevator tip rampă pentru persoane cu dizabilităţi, un lift exterior, se vor realiza finisaje interioare, schimbări instalaţii sanitare, echipamente de climatizare şi dotări medicale, mobilier specific şi echipamente IT”, a spus Bogheanu. 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat că proiectul are o valoare de 11,134 milioane lei din care 10,486 milioane lei reprezintă valoarea nerambursabilă şi presupune lucrări de consolidare şi modernizare a clădirii, lucrări pentru măsuri ISU, rampă de gunoi pentru deşeurile specifice şi dotări de ultimă generaţie. “Acest proiect este de o mare însemnătate pentru noi, având în vedere multiplele spaţii de lucru de la Spitalul Filantropia, unde în acest moment activitatea de ambulatoriu se desfăşoară în mod provizoriu într-o clădire care a fost dezafectată în urmă cu doi ani şi dată în folosinţă spitalului. Vrem ca acest proiect să se deruleze rapid, pentru că la acest contract de finanţare avem deja proiectul de execuţie actualizat şi se va trece rapid la procedura de achiziţie a execuţiei”, a afirmat Genoiu. 

Acesta a anunţat că la Spitalul Filantropia s-au reluat lucrările la secţia de hematologie, unde fuseseră sistate, iar spitalul a obţinut finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia unui RMN, pentru care se va construi o clădire unde va fi amplasat.