SURSE – Florin Cîțu a EXPLODAT, în spatele ușilor închise: ar putea prelua interimatul la Sănătate

Premierul Florin Cîțu ar fi fost extrem de nemulțumit de Vlad Voiculescu, iar decizia demiterii era una luată cu mult vezi tot »

Începe războiul! Dacian Cioloș tună și fulgeră după revocarea lui Voiculescu: ‘Este absolut inacceptabil’

Începe războiul în coaliție! Liderul PLUS Dacian Cioloș reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care vezi tot »

Tot scandalul pentru doar patru pacienţi – Evacuarea în miez de noapte de la Spitalul Foişor mai putea aştepta

Doar patru pacienți cu COVID-19 au ajuns sâmbătă la spitalul Foișor, iar transferul pacienților din unitățile de primiri urgențe către vezi tot »

SCENE INCREDIBILE Spitalul Foișor EVACUAT: Zeci de bolnavi sunt scoși afară pentru că spitalul devine suport COVID-19

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis vezi tot »

Scenariul organizatorilor de nunți: Petreceri reluate din 15 mai

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor propune Guvernului, potrivit Antena 3, ca din 15 mai să se poată organiza din nou vezi tot »

 

A început renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1: Ce întâmplă cu mandatul lui Clotilde Armand în caz de fraudă electorală

Clotilde-Armand

Poliţia Capitalei a început miercuri renumărarea voturilor de la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, din dispoziţia unui procuror de la Secţia Specială.

Ofiţerii de poliţie ar urma să trieze cei 1.509 saci cu buletine de vot din cele 166 de secţii de votare din sector, apoi să numere câte voturi îi revin lui Clotilde Armand şi câte lui Daniel Tudorache.

Poliţiştii vor prelua de la Tribunalul Bucureşti sacii în tranşe de câte 500, iar întregul proces va fi filmat în permanenţă. Din dispoziţia procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială (SIIJ) fiecare buletin de vot din aceşti saci va trebui să fie repartizat secţiei de votare din care provine, în total fiind vorba de 166 de astfel de secţii.

Apoi, spune procurorul, se va trece la renumărarea voturilor. Rezultatul acestei operaţiuni va fi confruntat cu datele înscrise în procesele-verbale de consemnare a rezultatelor votării, pentru a vedea dacă alegerile au fost sau nu fraudate. Numai că SIIJ nu dispune nici de suficienţi ofiţeri de poliţie judiciară, nici de un spaţiu adecvat unei asemenea operaţiuni de amploare.

Astfel că, Sorin Iaşinovschi a dispus, prin ordonanţă, că „pentru ducerea la îndeplinire a acestor (activităţi – n.r.) vor fi delegaţi lucrători de poliţie judiciară de la DGPMB, desemnaţi de către conducerea instituţiei”.  

În plus, încăperea unde vor fi păstrate şi numărate voturile trebuie să fie folosită şi ca o „cameră păstrare corpuri delicte”. Procurorul a fixat un termen de 60 de zile pentru îndeplinirea acestor obiective.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a explicat pentru HotNews.ro că nu există niciun cadru legal pentru a se decide anularea alegerilor, indiferent care va fi cursul anchetei penale.  

„În acest moment nu se mai poate decide anularea alegerilor de către nimeni. Nu există cadrul legal ca mandatul unui primar care a depus jurământul să înceteze dacă s-ar constata vreo fraudă electorală. E închis, publicat procesul-verbal în Monitorul Oficial, instanţa a validat mandatul primarului ales, primarul este în funcţie. Deci, din punct de vedere legal, nu se poate întâmpla nimic”, a explicat şeful AEP, potrivit sursei citate.