Secretarul general PSD, după lovitura încasată de Iohannis la CCR: ‘O victorie. Președintele statului este obligat să respecte Constituție’

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a catalogat, miercuri, decizia Curții Constituționale drept o victorie pentru Executiv, precizând că premierul oricum vezi tot »

Viorica Dăncilă, după decizia CCR: Iohannis să semneze decretele. Vom merge în Parlament cu o nouă propunere de Guvern

Viorica Dăncilă a declarat că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să semneze de îndată decretele și să respecte Constituția pe vezi tot »

Iohannis primește o „lovitură” de la CCR – este obligat să revoce miniștrii

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși vezi tot »

Viorica Dăncilă, discuții cu premierul Poloniei la Palatul Victoria

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, aflat în vizită oficială în vezi tot »

Vești BUNE pentru familiile cu doi sau mai mulți copii – Senatul a adoptat programul Prima Casă

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului “Prima Casă”. Propunerea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici prevede reducerea cu vezi tot »

 

AEP, răspuns pentru Dragnea: ANAF a fost sesizată cu privire la campania electorală a PNL din 2016

Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD), in care se alege presedintele formatiunii

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a răspuns liderului PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a adresat o interpelare în care cerea explicaţii cu privire la modul în care a fost finanţată campania electorală a PNL din 2016. Astfel, Autoritatea spune că a fost deja sesizată ANAF în luna mai 2017 pentru a verifica neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală şi transmite că nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vrut să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, dar a fost prestat un singur serviciu şi au fost emise cinci facturi diferite, el întrebând AEP şi dacă a sesizat organele penale cu privire la o eventuală faptă penală. 

În răspunsul transmis joi de AEP se precizează: “Din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul de serviciu sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora. AEP a solicitat informaţii suplimentare de la reprezentanţii competitoriului electoral (inclusiv de la organizaţiile teritoriale şi mandatarii financiari) şi/sau de la furnizorii de bunuri şi servicii”.

În acest caz, Autoritatea reaminteşte că, în 24 mai 2017, a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)  privind neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală a PNL.

De asemenea, AEP îi transmite lui Liviu Dragnea că nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale din campania pentru alegerile parlamentare din 2016, în valoare de 1.774.123,62 de lei, solicitate de PNL.

În acelaşi răspuns transmis liderului social-democraţilor, AEP precizează că, în urma controlului făcut la PNL cu privire la finanţarea campaniei electorale de la alegerile parlamentare, au fost identificate “exclusiv abateri de natură financiară şi contravenţională”, astfel că a fost sesizată ANAF pentru a investiga, iar până acum nu a fost transmis rezultatul cercetărilor.

În 13 iulie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a adresat două întrebări preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Barbu, în care cerea lămuriri în legătură cu modul de finanţare a campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2016 de către PNL şi USR. Astfel, Dragnea vrea să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite şi când a sesizat AEP organele penale cu privire la faptul că reprezentanţii PNL este posibil să fi încălcat Codul de procedură penală. De asemenea, liderul PSD vrea să ştie dacă donaţiile primite de USR au fost legale, dar vrea să ştie şi dacă modul prin care s-au donat banii a fost legal.