Marcel Ciolacu jubilează după decizia CCR: Mă bucură că democraţia funcţionează încă în România

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, referindu-se la decizia CCR care consideră neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban vezi tot »

BREAKING – Curtea Constituţională a decis: Există conflict între preşedinte şi Parlament, privind desemnarea lui Orban

Curtea Constituțională a admis luni sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a vezi tot »

Marcel Ciolacu o spune clar și răspicat: PSD nu va vota niciun guvern minoritar

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că PSD nu va vota niciun guvern minoritar şi crede că trebuie intrat vezi tot »

Ciolacu, informații despre Congresul PSD în contextul în care coronavirusul amenință România

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni, că, în principiu, Congresul Partidului Social Democrat se va desfășura în vezi tot »

Alertă pe Aeroportul din Craiova din cauza coronavirusului: Pasageri din Italia, așteptați de jandarmi, medici şi zeci de poliţişti

139 de pasageri care au ajuns din Italia, luni noaptea, pe Aeroportul Internaţional Craiova, au fost aşteptaţi de jandarmi, medici vezi tot »

 

AEP, răspuns pentru Dragnea: ANAF a fost sesizată cu privire la campania electorală a PNL din 2016

Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat (PSD), in care se alege presedintele formatiunii

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a răspuns liderului PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a adresat o interpelare în care cerea explicaţii cu privire la modul în care a fost finanţată campania electorală a PNL din 2016. Astfel, Autoritatea spune că a fost deja sesizată ANAF în luna mai 2017 pentru a verifica neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală şi transmite că nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vrut să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, dar a fost prestat un singur serviciu şi au fost emise cinci facturi diferite, el întrebând AEP şi dacă a sesizat organele penale cu privire la o eventuală faptă penală. 

În răspunsul transmis joi de AEP se precizează: “Din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul de serviciu sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora. AEP a solicitat informaţii suplimentare de la reprezentanţii competitoriului electoral (inclusiv de la organizaţiile teritoriale şi mandatarii financiari) şi/sau de la furnizorii de bunuri şi servicii”.

În acest caz, Autoritatea reaminteşte că, în 24 mai 2017, a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)  privind neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală a PNL.

De asemenea, AEP îi transmite lui Liviu Dragnea că nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale din campania pentru alegerile parlamentare din 2016, în valoare de 1.774.123,62 de lei, solicitate de PNL.

În acelaşi răspuns transmis liderului social-democraţilor, AEP precizează că, în urma controlului făcut la PNL cu privire la finanţarea campaniei electorale de la alegerile parlamentare, au fost identificate “exclusiv abateri de natură financiară şi contravenţională”, astfel că a fost sesizată ANAF pentru a investiga, iar până acum nu a fost transmis rezultatul cercetărilor.

În 13 iulie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a adresat două întrebări preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Barbu, în care cerea lămuriri în legătură cu modul de finanţare a campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2016 de către PNL şi USR. Astfel, Dragnea vrea să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite şi când a sesizat AEP organele penale cu privire la faptul că reprezentanţii PNL este posibil să fi încălcat Codul de procedură penală. De asemenea, liderul PSD vrea să ştie dacă donaţiile primite de USR au fost legale, dar vrea să ştie şi dacă modul prin care s-au donat banii a fost legal.