Volodimir Zelenski le-a dat ordin liderilor G7: Data până la care trebuie să se încheie războiul rus în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a vezi tot »

Suspans prelungit până în toamnă pentru Darius Vâlcov – Iccj repune pe rol mega-dosarul de corupție în loc să decidă dacă se continuă sau nu judecata

Instanța supremă a amânat, repus, luni pe rol dosarul de mare corupție în care sunt analizate apelurile DNA și ale vezi tot »

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după vezi tot »

România Educată s-a prăpădit la Evaluarea Națională

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în vezi tot »

Guvernul va compensa prețul la carburanti pentru trei luni

Guvernul va lua o decizie joi cum va face cu scăderea prețurilor la combustibil, iar decizia va fi anunțată după vezi tot »

 

Afacerea lui Mitică, finanţată de RDS

Afacerea lui Mitică, finanţată de RDS
Grupul RCS-RDS, cel care, prin posturile sale TV, transmite majoritatea meciurilor de fotbal din Liga I de ceva ani încoace, i-a plătit 1,7 milioane de euro lui Dumitru Dragomir

Începând cu anul 2009, RCS-RDS a achiziţionat drepturile de televizare a meciurilor din Liga I, contractul actual extinzându-se până în 2014. Pe lângă suma uriaşă plătită Ligii, compania de cablu i-a finanţat şefului LPF, Dumitru Dragomir, o afacere personală. Conform Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mitică a amenajat şi dezvoltat Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente, cu ajutorul unei finanţări de 1,7 milioane de euro venită dinspre RDS. În schimb, firma lui Dragomir, SC BODU SRL, cea care deţine complexul, oferea RCS-RDS „servicii şi drepturi derizorii”, printre care publicitate la nunţile şi botezurile organizate în sălile lui Mitică. În rest, compania de cablu nu avea în niciun fel dreptul de a interveni în activitatea frimei lui Dragomir şi nici nu putea solicita în vreun fel banii investiţi. Mai mult, conform GIP, în contractul dintre RCS şi BODU SRL există o prevedere expresă referitoare la posibilitatea încheierii de acte adiţionale prin care cuantumul contribuţiei RCS & RDS să poată fi modificat, cel mai probabil suplimentat. Documentele doveditoare, precum contractul dintre cele două părţi ori date de la Registrul Comerţului referitoare la SC BODU SRL pot fi consultate pe site-ul Grupului de Investigaţii Politice, www.grupul.ro.

 

www.monitoruldeoltenia.ro