Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

Alegeri în Turcia: Rezultate oficiale. Erdogan este în frunte, dar sub 50% / Este posibil un Tur II/ Lira turcă se prăbușește

erdogan

Cele aproximativ 200.000 de secţii de votare din Turcia s-au închis duminică la ora locală 17:00 (14:00 GMT) după ce au primit fără incidente semnificative, de la ora 08:00, o mulţime de alegători, chemaţi să-l aleagă pe cel de-al treisprezecelea preşedinte al Republicii şi să reînnoiască parlamentul, relatează AFP.

Lira turcă a scăzut în raport cu euro, investitorii exprimându-şi dezamăgirea că era de economie neconvenţională a lui Erdogan nu pare să se încheie imediat.

De asemenea, moneda a slăbit în raport cu dolarul, lira fiind pe cale să aibă cea mai proastă şedinţă de la începutul lunii noiembrie, scrie The Guardian.

Lira, care este predispusă la oscilaţii puternice înainte de orele obişnuite de tranzacţionare, a slăbit cu 5% de la începutul anului.

Moneda a pierdut aproape 95% din valoarea sa în ultimul deceniu şi jumătate, deoarece politicile economice neinspirate au dus la cicluri spectaculoase de creştere şi descreştere, la crize galopante de inflaţie şi la turbulenţe pe piaţa valutară.

15 mai, ora 06.25: Numărarea voturilor a ajuns la 98,4%, iar cifrele principalilor candidați par înghețate

Erdogan 49,3 %

Kilicdaroglu 45,0%

Ogan 5,2%