Iohannis plin de NERVI la conferință

Președintele Klaus Iohannis și-a început plin de nervi conferința de presă de miercuri seara. Nu era supărat pe situația medicală vezi tot »

Primarul din Filiași a fost declarat INCOMPATIBIL

Primarul din Filiaşi, judeţul Dolj, Gheorghe Ilie, care a câştigat alegerile locale cu peste 88% din voturi, a fost declarat vezi tot »

Rafila, anunț NEAȘTEPTAT despre sezonul gripal, după RECORDURILE anunțate azi de GCS

Sezonul gripal va începe în ianuarie, crede profesorul Alexandru Rafila, și va avea intensificări în februarie – martie. Măsurile individuale de protecție vezi tot »

Claudiu Manda: Considerăm că este o listă foarte bună. Obiectivul nostru: doi senatori și cinci deputați

„Astăzi am depus lista de candidați pentru Camera Deputaților și pentru Senat. Considerăm că este o listă foarte bună. Plecăm vezi tot »

Ion Prioteasa deschide lista PSD Dolj la Senat

LISTA DE CANDIDAȚI pentru alegerea Senatului, în Circumscripția electorală nr.17, județul DOLJ din data de 06 decembrie 2020 1. Prioteasa vezi tot »

 

ALERTĂ – CEx al PSD a decis să sesizeze un conflict Guvern-Parlament la CCR pe legea bugetului – surse

ccr

Comitetul Executiv al PSD a stabilit, luni, să sesizeze la CCR un conflict constituțional de natura juridică între Guvern și Parlament în legătură cu legea bugetului pentru 2020 pe care Executivul și-a asumat răspunderea, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

De asemenea, PSD va face sesizare de neconstituționalitate și cu privire la proiectul de modificare a OUG 114/2018, au adăugat sursele citate.

Potrivit surselor social-democrate, sesizarea unui conflict nu va bloca bugetul pentru anul următor, este doar pentru viitor, astfel încât nimeni să nu mai poată să vină cu o astfel de asumare.

Comitetul Executiv al social-democraților a început, luni la Parlament, de la ora 12.00, iar ședința se află în desfășurare la ora transmiterii acestei știri.

Guvernul analizează, în ședința de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.

Totodată, Plenul Camerei Deputaților și Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.