Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în vezi tot »

Ciolacu a răbufnit: ‘Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor!’

Guvernul Orban nu s-a lăsat până „nu a mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor, vezi tot »

BREAKING 450 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și 20 de decese

450 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, precum și 20 de decese. vezi tot »

Neîncrederea în Guvern lovește în plin: Ford România începe concedierile

Ford România nu are încredere in programul de relansare economica al Guvernului și nu va prelungi contractele de muncă încheiate vezi tot »

Lia Olguţa Vasilescu, reacţie după decizia lui Ştefan Mandachi: Aşa a ales şî el!

Lia Olguţa Vasilescu l-a ironizat pe Ştefan Mandachi, după ce acesta a anunţat că se reprofilează.  “Acum doi ani, omul vezi tot »

 

ALERTĂ – Laura Codruța Kovesi, audiată la SIIJ în calitate de suspect

breaking news

Laura Codruța Kovesi, fost procuror șef DNA, a ajuns, joi, la sediul Secției de anchetă pentru a fi audiată în dosarul privind extrădarea lui Popa. În fața instituției se află atât susținători ai fostului procuror-șef DNA, cât și contestatari ai acesteia.

În acest dosar, fosta șefă DNA are calitatea de suspect, cauza fiind deschisă în urma unui denunț al omului de afaceri Sebastian Ghiță.

Este pentru a doua oară când Laura Codruța Kovesi se prezintă la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, prima oară fiindu-i adusă la cunoștință calitatea de suspect.

Ca și data trecută, fostul procuror-șef DNA a fost așteptat la intrare de câteva zeci de oameni, atât contestatari ai activității sale, cât și susținători.

În privința acestui dosar, Laura Codruţa Kovesi a acuzat, recent, că sunt multe “coincidenţe”, una fiind data la care este chemată la audieri, care coincide cu o ședință din Parlamentul European ce vizează concursul pentru șefia Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.

Joi, Conferința Președinților a stabilit, la Bruxelles, cine sunt membrii echipei de negociere a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene pentru șefia procurorului-șef european. Astfel, președintele și vicepreședintele Comisiei LIBE, Claude Moraes și Judith Sargentini, președintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a PE cu Consiliul UE pentru șefia procurorului-șef european, a declarat europarlamentarul PNL, Marian-Jean Marinescu. Conferința Președinților a avut loc după ce în urma unui vot secret, Comisia LIBE a Parlamentului European a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european.