Decizii BOMBĂ în CEx – Ana Birchall zboară de la Justiție! Cine sunt propunerile de miniștri la Interne, Educație și Justiție

 CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiției, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar vezi tot »

CEx la PSD – Ce subiecte discută social-democrații înainte de marele Congres

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre vezi tot »

Ministrul Finanțelor îl nimicește pe liderul senatorilor PNL: ‘Este jignitor cum unii frustrați și ratați sunt tolerați de partid’

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri, cu referire la senatorul PNL Florin Cîțu, că este dăunător și jignitor vezi tot »

Veste URIAȘĂ pentru persoanele cu dizabilități – Ce proiect va aproba premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi aprobat un proiect privind realizarea unei vezi tot »

Guvernul va aproba aproape milioane lei pentru sistemul electronic al Registrului Comerțului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al vezi tot »

 

ALERTĂ – Laura Codruța Kovesi, audiată la SIIJ în calitate de suspect

breaking news

Laura Codruța Kovesi, fost procuror șef DNA, a ajuns, joi, la sediul Secției de anchetă pentru a fi audiată în dosarul privind extrădarea lui Popa. În fața instituției se află atât susținători ai fostului procuror-șef DNA, cât și contestatari ai acesteia.

În acest dosar, fosta șefă DNA are calitatea de suspect, cauza fiind deschisă în urma unui denunț al omului de afaceri Sebastian Ghiță.

Este pentru a doua oară când Laura Codruța Kovesi se prezintă la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, prima oară fiindu-i adusă la cunoștință calitatea de suspect.

Ca și data trecută, fostul procuror-șef DNA a fost așteptat la intrare de câteva zeci de oameni, atât contestatari ai activității sale, cât și susținători.

În privința acestui dosar, Laura Codruţa Kovesi a acuzat, recent, că sunt multe “coincidenţe”, una fiind data la care este chemată la audieri, care coincide cu o ședință din Parlamentul European ce vizează concursul pentru șefia Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.

Joi, Conferința Președinților a stabilit, la Bruxelles, cine sunt membrii echipei de negociere a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene pentru șefia procurorului-șef european. Astfel, președintele și vicepreședintele Comisiei LIBE, Claude Moraes și Judith Sargentini, președintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a PE cu Consiliul UE pentru șefia procurorului-șef european, a declarat europarlamentarul PNL, Marian-Jean Marinescu. Conferința Președinților a avut loc după ce în urma unui vot secret, Comisia LIBE a Parlamentului European a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european.