Kovesi, drum anevoios spre șefia Parchetului European. Ce scrie The Sunday Times

Alegerea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror-şef european nu mai pare la fel de sigură ca în urmă cu vezi tot »

Iohannis cere demiterea! Carmen Dan răspunde dur: Președintele se află într-o situație penibilă

Carmen Dan a avut o primă reacție, după ce Președintele i-a cerut demisia după problema cu voturile diasporei la alegerile vezi tot »

Carmen Dan rupe tăcerea după condamnarea lui Dragnea: Cei din PSD au perceput acest lucru ca un șoc

Carmen Dan a vorbit în exclusivitate, pentru Antena 3, despre condamnarea fostului lider PSD. Ministrul de Interne susține că a vezi tot »

Dăncilă, despre pactul propus de Klaus Iohannis: Nu avem de ce să semnăm acest acord

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat joi, la finalul CEx al PSD, că partidul pe care îl conduce interminar nu se vezi tot »

Anunț SURPRIZĂ în CEx – Șerban Nicolae dorește să se înscrie în cursa pentru prezidențiale

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a anunțat, în ședința Comitetului Executiv de joi, dorința de a candida la alegerile prezidențiale, au vezi tot »

 

ALERTĂ – Laura Codruța Kovesi, audiată la SIIJ în calitate de suspect

breaking news

Laura Codruța Kovesi, fost procuror șef DNA, a ajuns, joi, la sediul Secției de anchetă pentru a fi audiată în dosarul privind extrădarea lui Popa. În fața instituției se află atât susținători ai fostului procuror-șef DNA, cât și contestatari ai acesteia.

În acest dosar, fosta șefă DNA are calitatea de suspect, cauza fiind deschisă în urma unui denunț al omului de afaceri Sebastian Ghiță.

Este pentru a doua oară când Laura Codruța Kovesi se prezintă la sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, prima oară fiindu-i adusă la cunoștință calitatea de suspect.

Ca și data trecută, fostul procuror-șef DNA a fost așteptat la intrare de câteva zeci de oameni, atât contestatari ai activității sale, cât și susținători.

În privința acestui dosar, Laura Codruţa Kovesi a acuzat, recent, că sunt multe “coincidenţe”, una fiind data la care este chemată la audieri, care coincide cu o ședință din Parlamentul European ce vizează concursul pentru șefia Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.

Joi, Conferința Președinților a stabilit, la Bruxelles, cine sunt membrii echipei de negociere a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene pentru șefia procurorului-șef european. Astfel, președintele și vicepreședintele Comisiei LIBE, Claude Moraes și Judith Sargentini, președintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a PE cu Consiliul UE pentru șefia procurorului-șef european, a declarat europarlamentarul PNL, Marian-Jean Marinescu. Conferința Președinților a avut loc după ce în urma unui vot secret, Comisia LIBE a Parlamentului European a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european.