Leul se apreciază în fața euro! Francul elveţian, la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,7231 lei/euro, în scădere cu 0,18% faţă vezi tot »

Rupere de nori în 25 de județe – Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii valabil în 25 de judeţe vezi tot »

CCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. vezi tot »

ROBOR, trend descendent – La cât a ajuns indicele, conform BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

Reacția lui Mircea Geoană la anunțul NATO: E o provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței

Mircea Geoană a declarat că este mândru să fie desemnat în funcția de adjunct al secretarului general al NATO și vezi tot »

 

ALERTĂ – Tudorel Toader declanșează procedura de selecție a unui nou procuror general

lazar tudorel

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi, că declanșează procedura de numire a unui nou procuror general, precizând că până la finalul lunii aprilie, când expiră mandatul lui Augustin Lazăr, România va avea un nou procuror general.

“Voi merge la minister și voi declanșa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) și voi declanșa între timp și, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanșat procedura și acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea. Nu avem de unde să știm, să vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea”, a declarat Tudorel Toader, la ieșirea de la Parchetul General.

Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general în data de 24 octombrie 2018, procedura fiind avizată negativ de către Consiliul Superior al Magistarturii. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr din funcție.

Mandatul lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție expiră pe 27 aprilie.