Datele ALARMANTE de la INS: deficitul comercial al României a SĂLTAT cu APROAPE UN MILIARD de euro

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în primele 11 luni ale anului trecut a fost de 16,433 miliarde euro, mai mare cu vezi tot »

CRAIOVA / Se pregătește anveloparea blocurilor de pe Calea București

“Am început deja discuțiile cu asociațiile de proprietari ca, imediat ce o să terminăm cu reabilitarea să anvelopăm si Calea vezi tot »

INCREDIBIL – Vaccin distribuit în cutii de pizza, la spitalul din Slobozi

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vaccinul anti-COVID a ajuns în cutii de pizza. Ialomița a dat startul marți, 5 ianuarie 2021, campaniei vezi tot »

Mihai Tudose, despre ‘Florin Mîțu’: Superb. Omul e de psihiatrie. Chiar nu-i spune nimeni ‘Hai, tati, pe mal, că te ia apa’?

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, fost premier, a declarat marți la Antena 3 că Guvernul condus de Florin Cîțu este ca „Familia vezi tot »

Chinezii se mișcă repede: Au copiat vaccinurile Moderna și Pfizer BioNtech

Compania farmaceutică chineză Tibet Rhodiola Pharmaceutical a anunţat marţi că un vaccin experimental împotriva coronavirusului pe care-l dezvoltă împreună cu vezi tot »

 

Alexandru Rafila explică când se va finaliza pandemia, după ce apare vaccinul împotriva Covid-19

rafila

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că nu toate țările vor scăpa în același timp de pandemia de Covid-19, în ciuda iminenței unui vaccin împotriva Covid-19. Rafila a precizat că este nevoie de o campanie de comunicare foarte bune, dar și de o strategie națională de vaccinare.

”În primul rând, discutăm teoretic, pentru că deocamdată nu avem niciun vaccin autorizat. Avem un vaccin-candidat, așa se numește. Cel mai rapid s-ar putea estima un vaccin la jumătatea lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie. Faptul că noi avem alegeri în decembrie nu ar trebui să fie în niciun fel corelat cu faptul că noi avem alegeri.

Singura soluție este să avem o campanie de vaccinare la nivel internațional, dar nu în toate țările se va vaccina cu aceeași viteză. Unele țări vor avea o logistică mai bună, o campanie de comunicare foarte bună, iar aici este cheia.

Țările unde acceptarea vaccinului și autoritățile au o strategie foarte bună, acele țări vor termina cu epidemia în această toamnă.

9 luni din momentul autorizării vaccinului este un timp rezonabil pentru rezolvarea pandemiei. Riscul cel mare pentru România și pentru alte țări este viteza cu care se va desfășura vaccinul, iar campania de comunicare trebuie să fie una foarte bună.”, a spus Alexandru Rafila.