INS anunță PRIMELE sectoare economice care intră în DECLIN accelerat: urmează concedieri

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o scădere a activităţii şi a numărului de salariaţi în construcţii şi servicii vezi tot »

Florian Bodog SEMNALEAZĂ o situație GRAVĂ: Contacții cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

Contacții cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 nu vor putea merge la vot, fiind în izolare, dar nu au nici bază legală vezi tot »

Olguţa Vasilescu: Organizaţia Pro România Craiova a trecut la PSD

Olguţa Vasilescu, primarul PSD al Craiovei, anunţă că echipa Pro România Craiova a trecut la PSD. “Organizaţia Pro România Craiova, vezi tot »

Alexandru Rafila explică când se va finaliza pandemia, după ce apare vaccinul împotriva Covid-19

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că nu toate țările vor scăpa în același timp de pandemia de Covid-19, în ciuda vezi tot »

Marcel Ciolacu joacă tare: Iohannis va avea surprize din partea românilor! PSD nu se pregătește de opoziție

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că președintele Klaus Iohannis își face planurile greșit pentru că va avea surprize mari la vezi tot »

 

Alexandru Rafila: Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în România în februarie

rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a explicat marți, la Antena 3, când ar putea ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19.

  • „Sunt doua companii care au terminat studiile clinice, Pfizer si Moderna. Ambele vaccinuri sunt de tip ARN mesager, contin acid nucleic care dau comanda celulelor corpului sa produca o proteina virala care ulterior provoaca un raspuns imun. Sunt oarecum similare, dar exista doua diferente mari legate de temperatura de pastrare, la Pfizer este – 80 de grade; vaccinul de la Moderna sa pastreaza mai usor, in frigider. Dar Moderna are productie limitata initial, au promis ca vor face doar 20 de milioane de doze pana la finalul anului si un miliard anul viitor, dar aproape sigur ca acordul Comisiei Europene este cu Pfizer”
  • „Nu vreau sa fac speculatii (legat de data aparitiei vaccinului pe piata) dar în ianuarie este posibil ca vaccinul Pfizer să primească autorizația. Vreau sa spun ceva foarte important pentru populatie: autorizarea de comercializare se acorda doar daca studiile prezentat de companie reflecta faptul ca vaccinul este sigur, adica nu produce reactii adverse grave, si daca vaccinul este eficient. Primele cantitati care vor fi disponibile in prima faza vor ajunge pentru circa 4% din populatia UE”
  • Daca in ianuarie vaccinul primeste OK-ul pentru a fi pus pe piata, `cel mai devreme in Romania va ajunge probabil in februarie”
  • „Pana la 9 milioane de vaccinuri ar putea ajunge in Romania dar in transe, nu dintr-o data. Prima transa nu cred ca va putea fi mai mare de 1 milion de doze”
  • „Este nevoie de doua doze de vaccin la interval de 30 de zile”