Protest la sud de Dunăre – Bulgarii blochează drumurile pentru a împiedica importul de cereale ucrainene

Producătorii de cereale bulgari au organizat luni proteste şi au cerut oprirea importurilor de grâu din Ucraina, relatează agenţia DPA, vezi tot »

Războiul din Ucraina: bătălia pentru Bahmut a provocat pierderi grele pentru ambele tabere

Ucraina şi Rusia au raportat pierderi grele în bătălia pentru Bahmut. Moscova încearcă de luni de zile să cucerească oraşul vezi tot »

Bursele europene se duc în cap: scăderi puternice din cauza prăbușirii băncii americane SVB

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, trase în jos de titlurile bancare, care au înregistrat cea mai slabă vezi tot »

Rareș Bogdan, mesaj clar pentru PSD: ‘Ne vom respecta înțelegerea: PNL va ceda poziția de prim-ministru. În cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre rotativa din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat vezi tot »

 

ANI îl acuză pe Nicușor Dan de abuz în serviciu şi conflict de interese

nicusor-dan-certat-bucuresti-tramvai-804808

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese administrativ și abuz în serviciu, anunță Rador.

În raport, agenția afirmă că edilul a exercitat simultan funcția de primar general și pe cea de director general al Administrației Lacuri și Parcuri, timp de o lună în 2021, când a solicitat și a aprobat suplimentarea bugetului ALPAB, dar și alte funcții de conducere în cadru a patru instituții cu servicii publice, fără a avea mandat de reprezentare. În plus, ANI notează că Primăria Capitalei ar fi achitat o amendă contravențională aplicată persoanei fizice Nicușor Dan. Acesta denunță o interpretare eronată a legii și a anunțat că va contesta în instanță raportul agenției.