Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Animalele pot face infarct și dezvolta fobii din cauza petardelor și a altor materiale pirotehnice, folosite de Revelion

61cda73fbba12_Mesaje-animale-de-companie

Materialele pirotehnice, folosite de Revelion, provoacă creșterea ritmului cardiac, declanșându-le animalelor panica și tendința de a fugi și de a se ascunde, spune profesorul Claudia Wascher, potrivit The Guardian.

Mai mult decât atât, la fiecare sfârșit de an, iubitori și apărători ai drepturilor animalelor atrag din nou atenția asupra faptului că păsările și animalele de companie pot muri de frică din cauza zgomotului pocnitorilor și a luminilor puternice.

Câinii şi pisicile din locuinţe, de pildă, dezvoltă reacţii adverse care pot culmina cu tremurături, respiraţie accelerată şi chiar infarct.

Experții spun că animalele tinere sunt mai sensibile decât cele adulte, însă pentru cele în vârstă, dacă sunt și bolnave, durata şi intensitatea zgomotelor pot fi, uneori, fatale.