Primarul Capitalei Gabriela Firea, operată de urgență

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru remedierea unei afecțiuni a aparatului vezi tot »

Klaus Iohannis ‘drege busuiocul’ după gafa cu moldovenii: ‘Am spus că suntem națiuni diferite, nu popoare diferite. Sunt sigur’

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, referindu-se la posibilitatea unirii României cu Republica Moldova, că „atunci când ambele popoare vor hotărî că vor vezi tot »

Premierul Viorica Dăncilă pleacă în SUA

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va întreprinde o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 23-26 martie 2019 pentru a participa vezi tot »

Un europarlamentar PSD îl nimicește pe Iohannis: E decis să calce Constituţia în picioare, participând la acţiunile electorale ale PNL

Eurodeputatul PSD Claudia Țapardel a afirmat vineri că preşedintele Klaus Iohannis ”e decis să calce Constituţia în picioare”, pentru că vezi tot »

Liviu Dragnea a ieșit din spital – Ce a făcut liderul PSD imediat după externare

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, pentru Mediafax, că Liviu Dragnea s-a externat din spital, deși, susține el, vezi tot »

 

Atac virulent la adresa lui Iohannis din Guvern: ‘A băgat și Armata Română în acest război politicianist’

iohannis

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat, luni, referitor la decizia lui Klaus Iohannis de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării, că președintele a băgat și „Armata Română în acest război politicianist”.

„Nu era nicio nominalizare ilegală. Era o nominalizare care îndeplinea toate cerințele legii, iar actualul șef al Statului Major își încheia mandatul. Deci nu era vorba de o sancțiune, ci la încheierea mandatului, președintele a făcut în așa fel încât să îi prelungească cu un an mandatul, băgând, din păcate, și Armata Română în acest război politicianist. Numai Armata Română nu fusese băgată în în aceste jocuri politicianiste, ceea ce sper să nu aibă consecințe pe termen mediu și lung, iar situația să se rezolve cât mai repede posibil”, a afirmat Toni Greblă, luni seară la România Tv, conform Mediafax.

„Președintele Iohannis a spus că este în război direct cu PSD. Sigur că această declarație îl plasează în afara prerogativelor constituționale, pentru că el este președintele tuturor românilor și trebuie să asigure echilibrul între toate instituțiile. Această atitudine continuă și în privința manifestărilor pe care le are față de Guvernul României. A manifestat aceeași atitudine și față de deciziile pe care trebuia să le ia în privința șefei DNA, a manifestat aceeși atitudine în privința procurorului general al României, în privința numirilor, a șefului Statului Major”, a completat secretarul general al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vinerea trecută, referitor la prelungirea cu un an a mandatului șefului Statului Major al Apărării Nicolae Ciucă, că, din punctul său de vedere, nu poate fi sesizată Curtea Constituțională pentru că legea îi permite semnarea decretului de prelungire. premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că decretul pentru prelungirea mandatului șefului SMG, Nicolae Ciucă, semnat de președintele Klaus Iohannis, nu respectă condițiile de legalitate și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională.

Iohannis a prelungit, cu un an, mandatul generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în ședința CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcție. Decretul de prelungire a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial, după o serie de controverse.

Anterior Administrația Prezidențială a acuzat întârzieri în publicarea decretului în Monitorul Oficial, precizând că împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate. Președinția a amintit că Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.