Decizii BOMBĂ în CEx – Ana Birchall zboară de la Justiție! Cine sunt propunerile de miniștri la Interne, Educație și Justiție

 CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiției, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar vezi tot »

CEx la PSD – Ce subiecte discută social-democrații înainte de marele Congres

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre vezi tot »

Ministrul Finanțelor îl nimicește pe liderul senatorilor PNL: ‘Este jignitor cum unii frustrați și ratați sunt tolerați de partid’

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri, cu referire la senatorul PNL Florin Cîțu, că este dăunător și jignitor vezi tot »

Veste URIAȘĂ pentru persoanele cu dizabilități – Ce proiect va aproba premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi aprobat un proiect privind realizarea unei vezi tot »

Guvernul va aproba aproape milioane lei pentru sistemul electronic al Registrului Comerțului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va aproba, printr-o hotărâre de Guvern, cheltuielile necesare implementării sistemului electronic integrat al vezi tot »

 

Atac virulent la adresa lui Iohannis din Guvern: ‘A băgat și Armata Română în acest război politicianist’

iohannis

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat, luni, referitor la decizia lui Klaus Iohannis de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării, că președintele a băgat și „Armata Română în acest război politicianist”.

„Nu era nicio nominalizare ilegală. Era o nominalizare care îndeplinea toate cerințele legii, iar actualul șef al Statului Major își încheia mandatul. Deci nu era vorba de o sancțiune, ci la încheierea mandatului, președintele a făcut în așa fel încât să îi prelungească cu un an mandatul, băgând, din păcate, și Armata Română în acest război politicianist. Numai Armata Română nu fusese băgată în în aceste jocuri politicianiste, ceea ce sper să nu aibă consecințe pe termen mediu și lung, iar situația să se rezolve cât mai repede posibil”, a afirmat Toni Greblă, luni seară la România Tv, conform Mediafax.

„Președintele Iohannis a spus că este în război direct cu PSD. Sigur că această declarație îl plasează în afara prerogativelor constituționale, pentru că el este președintele tuturor românilor și trebuie să asigure echilibrul între toate instituțiile. Această atitudine continuă și în privința manifestărilor pe care le are față de Guvernul României. A manifestat aceeași atitudine și față de deciziile pe care trebuia să le ia în privința șefei DNA, a manifestat aceeși atitudine în privința procurorului general al României, în privința numirilor, a șefului Statului Major”, a completat secretarul general al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vinerea trecută, referitor la prelungirea cu un an a mandatului șefului Statului Major al Apărării Nicolae Ciucă, că, din punctul său de vedere, nu poate fi sesizată Curtea Constituțională pentru că legea îi permite semnarea decretului de prelungire. premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că decretul pentru prelungirea mandatului șefului SMG, Nicolae Ciucă, semnat de președintele Klaus Iohannis, nu respectă condițiile de legalitate și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională.

Iohannis a prelungit, cu un an, mandatul generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în ședința CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcție. Decretul de prelungire a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial, după o serie de controverse.

Anterior Administrația Prezidențială a acuzat întârzieri în publicarea decretului în Monitorul Oficial, precizând că împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate. Președinția a amintit că Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.