Profesor la Stanford: 100 la sută sigur că extratereștrii sunt pe Pământ de mult timp`

Un profesor de la Universitatea Stanford susține că extratereștrii au fost pe planeta Pământ și sunt „încă aici”. El arată vezi tot »

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe

Mihai Rotaru, dezvăluiri incredibile în miez de noapte! Se retrage de la CSU Craiova? I-a decis soarta lui Eugen Neagoe. vezi tot »

Rezultate oficiale: Erdogan triumfă în alegerile prezidențiale din Turcia!

Comisia electorală din Turcia a confirmat, duminică seară, victoria preşedintelui în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, anunță vezi tot »

Sondaj CURS – PSD și PNL sunt ‘condamnate’ să facă alianță și după alegerile parlamentare

Un sondaj CURS de tip Omnibus relevă faptul că, după alegerile parlamentare din 2024, vom avea o ecuație politică la fel de vezi tot »

A doua zi de greva generală în învățământ: liderii sindicatelor din educație sunt hotărâți să nu cedeze

Greva generală din învățământ va continua marţi, au anunțat liderii Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și ai Federației Libere din vezi tot »

 

Breaking | Procuror-activist, reținut de Parchetul Curții de Apel Craiova

procuror retinut

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a procurorului Sorin Lia, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au confirmat surse judiciare.

Inițial, informația a apărut în publicația Concret Olt, care notează că alături de Sorin Lia ar fi fost reținut și fostul șef al Poliției Rutiere Corabia și un om de afaceri. Cei trei sunt vizați de acuzații legate de fapte asimilate celor de corupție.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decalrat, pentru STIRIPESURSE.RO, că momentan nu pot oferi nicio informație despre acest caz.

Sorin Lia este cunoscut pentru activitatea în Asociația Inițiativa pentru Justiție, pe care o conduce alături de procurorul militar Bogdan Pîrlog. În 2022 a candidat fără succes la un mandat de membru al CSM.

Potrivit articolului 267 din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, „judecătorii și procurorii pot fi percheziționați, reținuți sau arestați numai cu încuviințarea Secției pentru judecători sau, după caz, a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”. Așadar, reținerea a fost încuviințată de Secția pentru procurori a CSM, condusă în prezent de procurorul Daniel Horodniceanu, implicat și el recent într-un scandal cu poliția.