Geoană, diplomat cu Ciolacu: Joc la altă ligă. Nu tratezi un fost coleg așa / Ce spune de mutarea prezidențialelor în septembrie

„Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic și neașteptat, este că în anul electoral prezidențial 2024, cu o miză atât vezi tot »

Mircea Geoană: Dacă voi candida, voi candida independent

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu difuzat marți seară de Antena 3 că își dorește să vezi tot »

Nimic fără Klaus Iohannis: Liderii coaliției au recunoscut că președintele a fost informat despre toate negocierile purtate!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat undă verde comasării alegerilor. Deși nu procesul nu face parte din prerogativele sale, șeful statului vezi tot »

Breaking | PSD și PNL au votat comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Conducerile PSD și PNL, întrunite în ședințe separate, au aprobat miercuri seara comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerilor locale, pe 9 iunie, și alianța vezi tot »

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe comasare: liste comune PSD-PNL în alegeri

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și vezi tot »

 

Breaking | Procuror-activist, reținut de Parchetul Curții de Apel Craiova

procuror retinut

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reținerea pentru 24 de ore a procurorului Sorin Lia, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au confirmat surse judiciare.

Inițial, informația a apărut în publicația Concret Olt, care notează că alături de Sorin Lia ar fi fost reținut și fostul șef al Poliției Rutiere Corabia și un om de afaceri. Cei trei sunt vizați de acuzații legate de fapte asimilate celor de corupție.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decalrat, pentru STIRIPESURSE.RO, că momentan nu pot oferi nicio informație despre acest caz.

Sorin Lia este cunoscut pentru activitatea în Asociația Inițiativa pentru Justiție, pe care o conduce alături de procurorul militar Bogdan Pîrlog. În 2022 a candidat fără succes la un mandat de membru al CSM.

Potrivit articolului 267 din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, „judecătorii și procurorii pot fi percheziționați, reținuți sau arestați numai cu încuviințarea Secției pentru judecători sau, după caz, a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”. Așadar, reținerea a fost încuviințată de Secția pentru procurori a CSM, condusă în prezent de procurorul Daniel Horodniceanu, implicat și el recent într-un scandal cu poliția.