Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

Radu Preda: Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale

 Radu Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului vezi tot »

ALERTĂ – România se apropie de 20.000 de persoane infectate cu COVID-19! Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până miercuri, în România au fost confirmate 19.669 de cazuri de COVID-19, dintre aceste, 13.800 fiind declarate vindecate și externate. vezi tot »

Radu Preda iese la atac după ce Isărescu a anunțat dezastrul economic pentru România: ‘Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?’

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, reacționează după ce Banca Națională a României a anunțat dezastrul economic care ne așteaptă, lansând critici dure vezi tot »

 

Buget stat. Olguța Vasilescu: Încep să recunoască ce vor să facă. Să nu mai vină cu poveşti din astea

BUCURESTI- CAMERA DEPUTATILOR- LEGISLATURA 2016-2020

Lia Olguța Vasilescu a comentat situația actuală a bugetului de stat, după anunțul Guvernului Orban privind deficitul de 4,3%.

Ar trebui să facem o precizare. Nu este nicio gaură la buget şi asta nu o spun eu, o spune Ministerul de Finanţe care ieri a publicat proiecţia pe 2019. Proiecţia realizată este de 1022 de miliarde şi estimarea publicată ieri de Ministerul de Finanţe este de 1040 de miliarde. Deci este un plus de 19 miliarde la buget. Nu e o gaură. În al doilea rând, aş vrea să vă spun că ei pot foarte uşor să se încadreze în deficitul sub 3% – la ora actuală este 2,8% – dar sigur că, dacă ne uităm acum pe rectificare, şi-au propus nişte cheltuieli care sigur că vor mări deficitul spre 4% pentru că vor să cumpere, de exemplu, rachete, la acest sfârşit de an, 2 miliarde de lei, lucru pe care noi nu ni-l propusesem ca şi guvernare. Vor să dea despăgubiri la ANRP în valoare de 0,3 miliarde. Rambursări la TVA către firme de 3,4 miliarde şi la PNDL încă 1,8 miliarde. Deci nu mai sunt primarii hoţi, nu mai sunt registre duble, acum sunt bani”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

“De ce se duc ei în 4% deficit? Probabil ca să aibă motivaţie pentru toate aceste lucruri pe care le vor face în continuare, toate măsurile de austeritate. Eu sunt absolut convinsă că nu vor dori să aplice legea salarizării şi pensiilor pentru că ştiu cât s-au bătut în Parlamentul României, trimiţând la CCR Legea pensiilor, ca să întârzie cât mai mult, ca să nu poată să le vină lor în aceste momente să o aplice. Din punctul meu de vedere, este clar ce vor face. Românii nu au crezut, când noi i-am avertizat înainte de alegeri. Iată că suntem acum dupa alegeri şi încet, încet încep să recunoască ce vor să facă şi anume: că nu vor să dea diferenţa de 25% pe Legea salarizării, aşa cum se dădea în fiecare an. Această lege are rolul de a uniformiza salariile pentru că unele erau foarte mari, altele foarte mici. Cresc cu 25% din diferenţă. Adică unele cresc mai mult, altele se opresc, asta ca să înţeleagă toată lumea că nu cresc alandala la toată lumea, aşa cum spun ei.

Iar în ceea ce priveşte punctul de pensie, la fel, ne tot explică acum că este nesustenabil, că le-a venit lor de la Comisia Europeană nu ştiu ce, că legea este nesustenabilă. Păi hai să vă explic un lucru. În toată UE, media este 13% din PIB pentru Fondul de Pensii. La noi, la ora actuală, este 8% din PIB şi creşte la 11,6% din PIB, abia în anul 2022. Deci suntem în continuare sub media UE, chiar şi după aplicarea acestei Legi a pensiilor. Şi, atunci, cum să vină UE să le spună că această lege este nesustenabilă? Eu am negociat legea respectivă cu comisarul european pentru Muncă, atunci, cu toată lumea de la comisie să nu majorăm vârsta de pensionare, să putem ţine acest punct de pensie. Să nu mai vină cu poveşti din astea că le-a spus lor Comisia Europeană”, a mai spus Olguța Vasilescu.