Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se află într-un oraș din România, potrivit britanicilor: ”Este și foarte ieftin”

Potrivit britanicilor, Craiova este pe primul loc în ceea ce privește amenajarea celui mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Orașul european, vezi tot »

Florin Cîțu: ”E normal ca PNL să-mi ridice imunitatea, dar nu demisionez din partid”

Fostul premier, Florin Cîțu, a declarat că este normal ca PNL să îi ridice imunitatea pentru ca DNA să poată vezi tot »

Breaking: Klaus Iohannis a dat undă verde urmării penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererilor de urmărire penală formulate de DNA în dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie. Președintele României, Klaus Iohannis, vezi tot »

Geoană sugerează o candidatură ca independent la prezidențiale: Lansează o carte care prezintă un nou plan de țară

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, dă de înțeles că ar urma să candideze din postura de independent la vezi tot »

La PNL și PSD s-au ales marii jucători: cine vor fi eminențele cenușii ale campanie

Marile partide își fac pregătirea pentru super anul electoral 2024. În cadrul Biroului Politic al PNL, Lucian Bode a fost ales, vezi tot »

 

Bursele europene se duc în cap: scăderi puternice din cauza prăbușirii băncii americane SVB

image-2022-02-22-25380800-41-burse-cadere

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, trase în jos de titlurile bancare, care au înregistrat cea mai slabă evoluţie din peste un an, ca urmare a prăbuşirii băncii american Silicon Valley Bank (SVB), transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 2,34%. Componenta bancară a indicelui a scăzut cu 5,65%, consemnând cea mai proastă zi din 4 martie 2022, potrivit datelor Eikon, când a coborât cu 6,66% din cauza avertismentelor că activele lor ar putea fi afectate de războiul din Ucraina.

DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 3%, CAC 40 al bursei din Paris a pierdut 2,9%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 2,58%.

Scăderea acţiunilor vine în ciuda ştirilor că banca HSBC a convenit să cumpere filiala britanică a băncii SVB din SUA, axată pe startupuri tehnologice, pentru 1 liră sterlină. Depozitele clienţilor vor fi protejate ca parte a tranzacţiei.

Acţiunile HSBC au scăzut cu 3,95%, în timp ce titlurile Commerzbank au coborât cu 12%, iar Credit Suisse cu 9,4%.

Vineri, Silicon Valley Bank a fost preluată de autorităţile de reglementare, după retragerile masive ale deponenţilor din ziua precedentă.

Toţi deponenţii SVB vor avea acces la banii lor începând de luni, potrivit unui comunicat comun al Departamentului de Trezorerie, Rezervei Federale şi FDIC.

Duminică, autorităţile de reglementare din SUA au închis şi banca Signature Bank din New York, bancă importantă din industria criptomonedelor, în încercarea de a preveni răspândirea crizei bancare.

Pieţele din Asia-Pacific au închis luni cu o evoluţie mixtă, deoarece investitorii au reacţionat la cea mai recentă mişcare a autorităţilor de reglementare din SUA de a reduce riscul sistemic suplimentar.

Acţiunile americane au scăzut iniţial, dar ulterior au revenit pe creştere, investitorii anticipând că Rezerva Federală ar putea întrerupe majorările dobânzilor.