Școli și grădinițe la cele mai înalte standarde. Unde se află cele mai moderne unități de învățământ din tot județul?

A început școala în urmă cu două săptămâni, dar, în mediul rural, puțini sunt elevii care au pășit în clădiri vezi tot »

Ionel Ovidiu Gîngioveanu: „Sunt proiecte de suflet pe care le-am demarat deja și care vor schimba total fața localității”

Localitate de peste 5000 de locuitori, desfășurată pe malul drept al Jiului, comuna Valea Stanciului a fost mult timp încremenită vezi tot »

Constantin Niță, candidatul PSD pentru primăria Afumați: „Vreau să-mi ajut comunitatea“

Constantin Niță, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Afumați, este, fără îndoială, unul dintre cei mai vezi tot »

Aurica Giurcă, cu siguranță singura cale către o administrație modernă și o comunitate împlini

Comuna Sălcuța, aflată la nici 40 de kilometri de Craiova, este departe de ceea ce ar trebui să reprezintă o vezi tot »

Ion Moraru vrea să continue proiectele de dezvoltare ale comunei la Botoșești Paia

Ion Moraru vine să continue vechile proiecte ale comunei Botoșești Paia. A depus mari eforturi și a și așteptat foarte vezi tot »

 

Candidatul PSD la Primăria Pielești, Iulică Velișcu: Motorul dezvoltării comunei trebuie să fie creșterea economiei locale și aducerea de noi investitori

candidat pielesti

Iulică Velișcu este candidatul PSD la Primăria Pielești și vine cu o experiență vastă în administrația publică, obținând de-a lungul timpului rezultate performante atât în timpul mandatului de viceprimar, cât și în poziția pe care o deține de 14 ani, cea de șef al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

Social democratul arată că dezvoltarea infrastructurii trebuie însoțită și de sprijinirea mediului de afaceri pentru ca locuitorii din comună să aibă locuri de muncă și un trai mai bun.

A terminat Liceul Electroputere din Craiova, apoi a urmat cursurile secției Tehnologia Construcțiilor de Mașini, din cadrul Facultății de Mecanică. Este căsătorit și are doi copii.  Vrea să schimbe în bine localitatea și vine cu un program credibil pentru bunăstarea comunei. 

“Candidatura mea la Primăria Pielești a venit firesc, în baza experienței acumulate de-a lungul anilor.  Sprijinul familiei și al apropiaților, susținerea pe care mi-au arătat-o când m-am decis să candidez m-au convins că trebuie să fac asta pentru pieleșteni, pentru cei care au ales să locuiască aici. Vreau să schimb în bine localitatea, am un program credibil și realist și voi demonstra că îmi pot atinge obiectivul: bunăstare a întregii comune. Știu că o comună bogată este o comună cu oameni prosperi, care au siguranța zilei de mâine. Așadar, toate proiectele mele sunt subordonate acestui scop și toate resursele comunei vor fi direcționate în această direcție. Tocmai de aceea, printre obiectivele mele se numără și atragerea banilor în comună, necesari pentru a finanța investițiile care vor duce la dezvoltarea acesteia”, a spus candidatul PSD la Primăria Pielești. 

Apă, canalizare, energie electrică și gaze naturale pentru fiecare locuință

Candidatul social democrat are multe proiecte pentru viitorul comunei Pielești, care vor crește nivelul de trai și de confort al locuitorilor. Acesta dorește să aducă invetitori noi și să crească economia locală, dar și să reabiliteze și asfalteze toate drumurile din comună.  “Motorul dezvoltării comunei trebuie să fie creșterea economiei locale, dezvoltarea firmelor locale și aducerea de noi investitori pe teritoriul ei. Modelele noastre de dezvoltare trebuie să fie comunele care au reușit să țină pasul cu noile oportunități pe care le oferă programele de finanțare ale Uniunii Europene.

Și aici vorbesc despre reabilitarea și modernizarea prin asfaltare a tuturor drumurilor din comună, despre asigurarea alimentării cu apă, canalizare, energie electrică  și gaze naturale pentru fiecare locuință. Am un proiect pentru o stație de epurare de capacitate care să poată prelua apele uzate din cartierul Magnolia și zonele limitrofe, aceasta zonă fiind în continuă dezvoltare. Voi realiza rețeaua de distribuție apă pentru toate zonele unde s-a construit și care sunt in continuă dezvoltare. Pentru că apa de la Pîrșani nu este potabilă, este foarte important ca în viitorul apropiat să retehnologizăm gospodăria de apă cu sisteme de potabilizare”, a mai precizat Iulică Velișcu. 

Sănătatea și educația, o prioritate pentru candidatul PSD 

“Un obiectiv extrem de important în lista mea de proiecte este sănătatea locuitorilor. Intenționez să demarez cât de curând proiectul de construcție a unei unități medicale cu program permanent pentru asigurarea urgențelor, cabinete medicale de medicină de familie și cu diferite specialități, toate dotate cu aparatură necesară. 

Educația copiilor este, de asemenea, prioritară pentru mine. Tocmai de aceea, vom moderniza unitățile de învățământ existente, vom construi o grădiniță pentru locuitorii cartierului Magnolia și o sală de sport în satul Pielești. 

Trebuie să vorbim și despre siguranța cetățenilor comunei Pielești, pentru că este extrem de important pentru bunul mers al comunei. Intenționez să implementez un sistem de monitorizare video pentru toată comuna, astfel încât locuitorii și bunurile lor să fie în siguranță, precum și să extind rețeaua de iluminat public”, susține candidatul PSD la Primăria Pielești. 

Velișcu are multe proiecte menite să contribuie la dezvoltarea economică a comunei Pielești. El spune că va acorda sprijin investitorilor pentru înființarea unui parc industrial în care să aducă companii naționale și internaționale și va susţine iniţiativele asociative pentru creşterea eficienţei economice a exploataţiilor agricole.

“ Nu în ultimul rând, vreau să amintesc despre intenția de a incheia un parteneriat cu administrația municipiului Craiova, pentru prelungirea transportului public și chiar voi achiziționa mijloace de transport, dacă va fi nevoie. 

Am, de asemenea, numeroase proiecte prin care urmăresc să soluționăm problemele actuale ale localității Pielești, disfuncționalitatea de circulație pe drumul județean, creată la ploi mai mari sau la topirea accelerată a zăpezilor, igienizarea comunei, reducerea numărului câinilor vagabonzi, amenajarea unor spații verzi. 

Mi-am propus să fiu primarul de care localitatea Pielești are atâta nevoie. De aceea, țin să le promit public alegătorilor că alocarea banilor se va face după ierarhia efectelor induse de fiecare proiect de investiții, care o să fie dezbătut în consiliul local și comunicat anterior către locuitorii comunei”, a conchis Iulică Velișcu.

  Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
Executat de PFA ILIE VIRGIL DANIEL CONSULTING
CUI Mandatar Financiar: 21200019