BEC a validat buletinul de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale

A început oficial campania pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Biroul Electoral Central (BEC) tocmai a validat buletinul de vot, vezi tot »

Prima slujbă a Papei Leon al XIV-lea și moștenirea Papei Francisc

Leon al XIV-lea, primul papă nord-american din istorie, a deplâns vineri declinul credinţei în timpul unei prime slujbe a pontificatului vezi tot »

COMUNICAT DE PRESĂ / COMUNICAT DEMARARE PROIECT

COMUNICAT DE PRESĂ / COMUNICAT DEMARARE PROIECT Mai, 2025 Beneficiar: COMUNA CIOROIASI Proiectul “Noi capacitati de producere a energiei electrice vezi tot »

Patriarhul Daniel, în Pastorala de Paști: ‘Să ne rugăm să fie pace în țara noastră și în întreaga lume’

„Lumina și bucuria Învierii lui Hristos dau sens istoriei universale a omenirii și creației întregi, pentru că o îndreaptă spre vezi tot »

Acuzații grave la adresa lui Donald Trump: suspectat că a manipulat bursa pentru a-și îmbogăți apropiații. Se cere o anchetă serioasă

Şase senatori democraţi au cerut vineri Securities and Exchange Commission (SEC), jandarmul bursier american, să stabilească dacă preşedintele republican Donald Trump a vezi tot »

 

Ce ne așteaptă după anul electoral: Guvernul pregătește taxele pentru anul viitor

Office desktop with stats, calculator, pencil, papers and folder

Românii care au case și terenuri vor plăti mai mulți bani. Executivul așteaptă ca Banca Mondială sa stabilească pragul de la care va creste impozitul pentru case si terenuri.

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, planul este ca cel mai mult să plătească românii care au case și terenuri scumpe.

Diferența majoră în felul în care se vor calcula impozitele pe locuință constă în faptul că proprietarii trebuie să se pregătească să plătească o taxă în funcție de valoarea de piață a imobilului, în loc de criteriul suprafeței, cum este cazul în prezent.

România colectează din proprietăți doar 0,4% din totalul taxelor, în timp ce în UE, media este de 2,7%. În prezent, 2024, se aplică o cotă între 0,08% și 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii.

Pe de altă parte Guvernul plănuiește să majoreze salariul minim pe economie de la 1 iunie 2024, dar la pachet va elimina și o facilitate care le lăsa salariaților mai mulți bani în buzunar, conform unor surse guvernamentale.

La finalul anului trecut, salariul minim a crescut cu 300 de lei și din iunie Guvernul ar vrea să-l crească cu încă 400 de lei. PSD ar vrea ca salariul minim să ajungă la 4.100 de lei.

Odată cu creșterea salariului minim, Guvernul va elimina netaxarea celor 200 de lei din salariu. Măsura introdusă de la începutul acestui an prevede că pentru salariații cu salariu sub 4.000 de lei, o parte de 200 de lei din salariu este neimpozabilă și angajații nu plătesc niciun fel de taxe sau contribuții pentru această parte din salariu.