BREAKING Forțele israeliene au invadat Libanul. Armata libaneză s-a retras de la graniță / Hezbollah contraatacă

Soldații IDF intră în sudul Libanului într-o ofensivă terestră pentru prima dată din 2006, după o serie de escaladări cu Hezbollah, susținut de vezi tot »

Mircea Geoană cere `cadastrarea integrală a teritoriului țării`

Candidatul independent la Președinție, Mircea Geoană a declarat luni, la Cluj-Napoca, că o problemă ce trebuie rezolvată în perioada imediat următoare este vezi tot »

‘Urgia’ care nu există – Ciclonul Ashley e o găselniță pur românească, explică un expert

În ultimele zile, mass-media din România a fost inundată de știri alarmante cu privire la un presupus ciclon devastator, denumit “Ashley”, care vezi tot »

Mircea Geoană: `Nu cred că rușii sunt fericiți să vină un fost șef de la NATO președintele României`

Mircea Geoană, candidat independent la Președinție, a declarat, joi seară, la B1 TV, că nu crede „că rușii sunt fericiți vezi tot »

Alertă – Vine urgia: ANM a cerut informarea rapidă a populației în fața riscului / Zonele vizate

Prefecții și primarii din zonele aflate sub avertizări meteorologice au primit sâmbătă dispoziții clare de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a vezi tot »

 

Ce ne așteaptă după anul electoral: Guvernul pregătește taxele pentru anul viitor

Office desktop with stats, calculator, pencil, papers and folder

Românii care au case și terenuri vor plăti mai mulți bani. Executivul așteaptă ca Banca Mondială sa stabilească pragul de la care va creste impozitul pentru case si terenuri.

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, planul este ca cel mai mult să plătească românii care au case și terenuri scumpe.

Diferența majoră în felul în care se vor calcula impozitele pe locuință constă în faptul că proprietarii trebuie să se pregătească să plătească o taxă în funcție de valoarea de piață a imobilului, în loc de criteriul suprafeței, cum este cazul în prezent.

România colectează din proprietăți doar 0,4% din totalul taxelor, în timp ce în UE, media este de 2,7%. În prezent, 2024, se aplică o cotă între 0,08% și 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii.

Pe de altă parte Guvernul plănuiește să majoreze salariul minim pe economie de la 1 iunie 2024, dar la pachet va elimina și o facilitate care le lăsa salariaților mai mulți bani în buzunar, conform unor surse guvernamentale.

La finalul anului trecut, salariul minim a crescut cu 300 de lei și din iunie Guvernul ar vrea să-l crească cu încă 400 de lei. PSD ar vrea ca salariul minim să ajungă la 4.100 de lei.

Odată cu creșterea salariului minim, Guvernul va elimina netaxarea celor 200 de lei din salariu. Măsura introdusă de la începutul acestui an prevede că pentru salariații cu salariu sub 4.000 de lei, o parte de 200 de lei din salariu este neimpozabilă și angajații nu plătesc niciun fel de taxe sau contribuții pentru această parte din salariu.