Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Vasile Dîncu: Geoană ar putea intra în finală

Liderul Consiliului Național PSD a mai afirmat că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă vezi tot »

‘Ultimul dans’ pentru Generația de Aur: Voi chiar meritați statuie – Momente emoționante pe Arena Națională

Generaţia de Aur a făcut spectacol în meciul său de adio, sâmbătă seara, pe Arena Naţională, învingând selecţionata Legendelor Lumii, vezi tot »

Seismul Geoană de care se tem liderii PSD și PNL

Această campanie anostă și total irelevantă pentru țară și orașele ei pare mai degrabă liniștea dinaintea furtunii, cea care inevitabil vezi tot »

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, întrebat despre o vezi tot »

 

Ce ne așteaptă după anul electoral: Guvernul pregătește taxele pentru anul viitor

Office desktop with stats, calculator, pencil, papers and folder

Românii care au case și terenuri vor plăti mai mulți bani. Executivul așteaptă ca Banca Mondială sa stabilească pragul de la care va creste impozitul pentru case si terenuri.

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, planul este ca cel mai mult să plătească românii care au case și terenuri scumpe.

Diferența majoră în felul în care se vor calcula impozitele pe locuință constă în faptul că proprietarii trebuie să se pregătească să plătească o taxă în funcție de valoarea de piață a imobilului, în loc de criteriul suprafeței, cum este cazul în prezent.

România colectează din proprietăți doar 0,4% din totalul taxelor, în timp ce în UE, media este de 2,7%. În prezent, 2024, se aplică o cotă între 0,08% și 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii.

Pe de altă parte Guvernul plănuiește să majoreze salariul minim pe economie de la 1 iunie 2024, dar la pachet va elimina și o facilitate care le lăsa salariaților mai mulți bani în buzunar, conform unor surse guvernamentale.

La finalul anului trecut, salariul minim a crescut cu 300 de lei și din iunie Guvernul ar vrea să-l crească cu încă 400 de lei. PSD ar vrea ca salariul minim să ajungă la 4.100 de lei.

Odată cu creșterea salariului minim, Guvernul va elimina netaxarea celor 200 de lei din salariu. Măsura introdusă de la începutul acestui an prevede că pentru salariații cu salariu sub 4.000 de lei, o parte de 200 de lei din salariu este neimpozabilă și angajații nu plătesc niciun fel de taxe sau contribuții pentru această parte din salariu.