Școli și grădinițe la cele mai înalte standarde. Unde se află cele mai moderne unități de învățământ din tot județul?

A început școala în urmă cu două săptămâni, dar, în mediul rural, puțini sunt elevii care au pășit în clădiri vezi tot »

Ionel Ovidiu Gîngioveanu: „Sunt proiecte de suflet pe care le-am demarat deja și care vor schimba total fața localității”

Localitate de peste 5000 de locuitori, desfășurată pe malul drept al Jiului, comuna Valea Stanciului a fost mult timp încremenită vezi tot »

Constantin Niță, candidatul PSD pentru primăria Afumați: „Vreau să-mi ajut comunitatea“

Constantin Niță, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al comunei Afumați, este, fără îndoială, unul dintre cei mai vezi tot »

Aurica Giurcă, cu siguranță singura cale către o administrație modernă și o comunitate împlini

Comuna Sălcuța, aflată la nici 40 de kilometri de Craiova, este departe de ceea ce ar trebui să reprezintă o vezi tot »

Ion Moraru vrea să continue proiectele de dezvoltare ale comunei la Botoșești Paia

Ion Moraru vine să continue vechile proiecte ale comunei Botoșești Paia. A depus mari eforturi și a și așteptat foarte vezi tot »

 

Ce procent pierde PNL în fiecare lună? Se vede de ce vrea alegeri cu orice preț

sondaje

1%. Acesta este procentul pierdut de PNL în fiecare lună de la începutul anului, potrivit unui sondaj CURS prezentat la Antena 3 în emisiunea Punctul de întâlnire”. Acum se vede clar de ce Ludovic Orban și Klaus Iohannis vor alegeri cu orice preț. Concret, de din ianuarie 2020 până în august 2020, PNL a avut o scădere de la 37% ca intenție de vot, până la 31%.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că la alegerile locale pot fi organizate dacă se menține nivelul actual al infectărilor cu coronavirus. Cu aproximativ 1.200 de cazuri noi raportate în fiecare zi, premierul susține că autoritățile au reușit să oprească creșterea numărului de infecții cu coronavirus.

„Am reușit să oprim creșterea. Creșterea e extrem de mică a numărului de cazuri și putem observa că există o limitare clară a răspândirii infecțiilor. (…) La nivelul actual de cazuri zilnice, se pot orgniza alegerilor iar odată cu adoptarea regulilor nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește desfășurarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban.

Ion Cristoiu afirmă, într-un editorial pe cristoiublog.ro, că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au pregătit terenul pentru a arăta că Guvernul a învins pandemia de coronavirus și pentru a crea o atmosferă propice organizării alegerilor locale.

„Mulţi vor fi fost surprinşi de declaraţia făcută luni, 10 august 2020, de Ludovic Orban, că Pandemia e pe cale să fie învinsă:

‘Dacă ne uităm la evoluţia în ultimele două săptămîni, putem constata că am reuşit să oprim creşterea, este un lucru extrem de important, adică creşterea este extrem de mică a numărului de cazuri, iar dacă luăm pe săptămîni vedem că există o limitare clară a răspîndirii virusului.’

Eu însă n-am fost surprins. Mă aşteptam la acest debut de campanie dusă de Guvern despre învingerea Pandemiei. Mă întrebam însă cînd va avea loc. După Mesajul adresat naţiunii în ziua de 30 iulie 2020, atît în pastila video, cît şi în diferite intervenţii la televiziunile de ştiri şi la Mediafax în cadrul emisiunii Gîndurile lui Cristoiu, am pariat că în perioada va începe o campanie menită a ne convinge că Pandemia a fost învinsă şi nu oricum, ci graţie măsurilor luate de Guvern.

Atmosfera apocaliptică o să dispară treptat-treptat, numărul de infectări se va micşora de la o zi la alta, presa miluită se va ocupa de relansarea vieţii, din spitale vor fi transmise reportaje despre vindecări miraculoase, dar mai ales vor fi tot mai multe intervenţii publice prin care români vor fi aplaudaţi pentru că poartă mască. PSD va fi acuzat c-a vrut un eşec al Guvernului în trînta cu Pandemia, în timp ce Guvernul va fi elogiat că a reuşite să contracareze manevra ticăloasă.

Pun pariu că la Cotroceni se cloceşte un Mesaj adresat Naţiunii în care să se proclame victoria Guvernului asupra Pandemiei.

Sociologul Mirel Palada spunea cu ceva vreme în urmă că PNL-ului îi vine mănușă starea de panică din rândul populației, în urma exploziei de cazuri noi de COVID-19, ca rezultat a numărului mare de testări.

”Pentru că dacă lumea nu se gîndește la Covid, se gîndește la foame. La necazuri. La criza economică, o criză muuuult mai gravă decît criza Covid. Și dacă începe lumea să se gîndească la foame, la șomaj, la locurile de muncă, la economie, la dezastrul pe care îl generează ăștia zi de zi, atunci e nasoală situația. De-abia atunci e nasoală situația. Prăpăd, PNL riscă prăbușirea sub 20%. Pentru că în două luni de zile sînt alegeri. Și liberalii nu-și permit să le mai amîne din nou, să le mute la anul. Dacă mai stau șase luni de zile, o să fie prăpăd. N-o să ia nici 20%”.