Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa se află într-un oraș din România, potrivit britanicilor: ”Este și foarte ieftin”

Potrivit britanicilor, Craiova este pe primul loc în ceea ce privește amenajarea celui mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Orașul european, vezi tot »

Florin Cîțu: ”E normal ca PNL să-mi ridice imunitatea, dar nu demisionez din partid”

Fostul premier, Florin Cîțu, a declarat că este normal ca PNL să îi ridice imunitatea pentru ca DNA să poată vezi tot »

Breaking: Klaus Iohannis a dat undă verde urmării penale pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde cererilor de urmărire penală formulate de DNA în dosarul achiziției vaccinurilor din pandemie. Președintele României, Klaus Iohannis, vezi tot »

Geoană sugerează o candidatură ca independent la prezidențiale: Lansează o carte care prezintă un nou plan de țară

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, dă de înțeles că ar urma să candideze din postura de independent la vezi tot »

La PNL și PSD s-au ales marii jucători: cine vor fi eminențele cenușii ale campanie

Marile partide își fac pregătirea pentru super anul electoral 2024. În cadrul Biroului Politic al PNL, Lucian Bode a fost ales, vezi tot »

 

Ciclonul lovește România! Primul episod de iarnă vine peste țara noastră

ciclon

România se pregătește să întâmpine primul episod semnificativ de iarnă din acest an, cu vremea devenind tot mai rece. Conform prognozei meteo, se așteaptă lapoviță și ninsori ca rezultat al unui ciclon ce se îndreaptă spre țara noastră.

Se preconizează că un val de aer rece va cuprinde România, transformând ploile reci de toamnă în lapoviță și ninsori, chiar dacă acest fenomen nu va persista mult. Vremea va rămâne rece și în zilele următoare.

Joi, vremea se va îmbunătăți în regiunile sudice și estice, în timp ce în nord și centru sunt așteptate averse sporadice, mai ales dimineața. Temperaturile vor fi relativ scăzute, oscilând între 6 și 15 grade Celsius.

De vineri, o depresiune atmosferică va începe să influențeze condițiile meteorologice în România.

Inițial, ploile vor fi prezente mai ales în vestul țării, urmând ca seara să se extindă și în celelalte regiuni. În zonele montane, ninsorile vor fi predominante, potrivit meteoradar.ro, citat de realitatea.net.

Sâmbătă, ciclonul se va deplasa către vestul Mării Negre, aducând cu el umezeală suplimentară ce va intensifica precipitațiile în estul țării.

Simultan, va intra în țară un val de aer rece dinspre est, determinând scăderea temperaturilor pe parcursul serii.

Traiectoria ciclonului poate suferi modificări, influențând astfel evoluția vremii. Există o probabilitate mare ca în zonele muntoase și centrale, ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales pe timpul nopții, iar chiar și câmpia ar putea vedea câțiva fulgi de zăpadă.