Creștere EXPLOZIVĂ: 637 de noi cazuri de COVID-19 în România și 30 de decese

 În ultimele 24 de ore au fost depistate cu noul coronavirus un număr de 637 de români. Alți 30 au vezi tot »

ALERTA meteorologilor: Cod portocaliu de ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică, avertizarea de ploi torențiale, în nouă județe fiind cod portocaliu. Potrivit ANM, instabilitatea vezi tot »

Proteste împotriva Legii carantinării, în Piața Victoriei

Frontul Civic Unit anunță un protest, în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00, împotriva Legii carantinării. La proteste și-au anunțat vezi tot »

Focar de COVID-19 la centre de plasament din DOLJ

Un număr de 15 persoane din cadrul DGASPC Dolj, dintre care șapte copii din centre de plasament și opt angajați, vezi tot »

ITM, amenzi pentru HORECA. Lia Olguţa Vasilescu: Ştim ce faceţi. Opriţi-vă!

Lia Olguţa Vasilescu a criticat-o dur pe Violeta Alexandru pentru amenzile pe care ITM le dă sectorului HORECA.  “Nebunie aseară vezi tot »

 

Cinci angajaţi ai Centrului Medico-Social Amărăştii de Jos au fost diagnosticaţi cu COVID-19

cor

Cinci angajaţi ai Centrului Medico-Social Amărăştii de Jos au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Instituţia a intrat în carantină, iar 27 de bătrâni, rezidenţi ai centrului, aşteaptă rezultatele testelor.

Loredana Diaconu, directorul Centrului Medico- Social Amărăştii de Jos, spun că angajaţii bolnavi au fost testaţi înainte de a intra la serviciu. Doar doi dintre ei au interacţionat cu persoanele în vârstă din centru, dar au purtat echipamente de protecţie.

„Tot personalul centrului a fost testat, 24 de persoane. Cinci angajaţi au ieşit pozitivi. Au fost testaţi şi cei 27 de beneficiari, iar pentru ei aşteptăm rezultatele testelor. În momentul de faţă, cinci angajaţi sunt izolaţi acolo împreună cu beneficiarii.”, a declarat managerul Centrului Medico-Social Amărăştii de Jos, Loredana Diaconu

Purtătorul de cuvânt Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, Ştefan Popescu, a declarat că la Amărăştii de Jos unitatea a intrat în carantină: „Nu mai intră, nu mai iese nimeni. Este supravegheată starea de sănătate a izolaţilor, iar cei cinci angajaţi, internaţi în spital, sunt asimptomatici. Testele se fac o dată la 14 zile, pentru că asta e perioada de incubaţie a virusului“.

În Dolj, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 276, însă 242 de persoane au fost declarate vindecate şi externate din spital.

Până acum, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, 10.802 au fost testate pentru COVID-19