Lia Olguţa Vasilescu îi numeşte ‘iresponsabili şi proşti’ pe Turcan şi Cîţu: ‘Au aruncat leul in aer’

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, îi atacă pe liberalii Raluca Turcan şi Florin Cîţu, în urma vezi tot »

Iohannis si “Guvernul meu” duc Romania in FALIMENT! Leul se prabuseste şi ne împinge într-un scandal internaţional

Războiul politic se mută din planul alegerilor prezidenţiale în sfera economică şi riscă să afecteze nu numai standardul de viaţă vezi tot »

Olguța Vasilescu, atac dur la guvernul Orban: Din ce ospiciu îi scoateți pe toți baieții ăștia?

Olguța Vasilescu vine cu acuzații dure la adresa miniștrilor Guvernului Orban. Ministrul Muncii susține că ministrul Florin Cîțu a declarat vezi tot »

Klaus Iohannis nu scapă: TVR insistă să meargă la DEZBATEREA de duminică, unde va fi Viorica Dăncilă

TVR a reînnoit ivitaţia pentru Klaus Iohannis, reprezentantul Partidului Naţional Liberal în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, de a vezi tot »

Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă si sporuri

Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest vezi tot »

 

Cîțu face evaluări bugetare precum Baba Vanga, după câteva ore de prezență în minister

florin-citu-si-a-facut-un-selfie

Ministrul de Finanțe a arătat astăzi că România va avea la 10 luni creștere pe deficit și că această situație este una îngrijorătoare.

Florin Cîțu a refuzat însă să prezinte datele care să susțină afirmațiile sale. ”Toate datele le voi prezenta săptămâna viitoare într-o conferinţă de presă”, a fost răspunsul ministrului de Finanțe.

Declarațiile lui Florin Cîțu au stârnit zâmbetele înfundate printre funcționarii ministerului de Finanțe, dar și în rândul analiștilor economici, deoarece ele trădează lipsa de experiență și de pregătire a noului ministru.

Două sunt nedumeririle pe care le generează anunțul proaspătului ministru. Una ține de timpul extrem de scurt în care Florin Cîțu produce o evaluare privind execuția bugetară. Practic, ar fi vorba de un interval de câteva ore, de la instalarea de ieri și declarația de azi. Acest interval de timp este insuficient pentru fundamentarea unui punct de vedere pe o temă atât de complexă.

A doua, ține de precizia și veridicitatea diagnosticului. Deși vorbește despre situația economică la 10 luni, ministrul de Finanțe recunoaște că nu are toate datele pentru această perioadă. Acest lucru e și normal, în condițiile în care suntem în primele zile ale lunii noiembrie, iar datele pe luna octombrie sunt puțin probabil să existe.

Florin Cîțu nu este singular în stângăciile sale. Înainte de a fi instalat noul Guvern, Ludovic Orban arăta că economia este pe butuci. După o discuție cu guvernatorul BNR, președintele PNL și-a revăzut propria opinie, pentru ca acum să revină, din nou, la vechile acuzații.

Aceste declarații care se schimbă de la o zi la alta nu sunt privite cu ochi buni de către analiștii economici, care avertizează că astfel de semnale ar putea duce la scăderea încrederii în actuala guvernare și în economie.