Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Mariana Chipirlin: viziune și acțiune pentru localitatea Perișor

Candidatul PSD a dovedit în ultimii patru ani că este edilul potrivit pentru Perișor. Cu un palmares impresionant de proiecte vezi tot »

Vestea anului pentru locuitorii județului Dolj!

Guvernul Marcel Ciolacu a prioritizat proiectul de realizare a conductei de transport gaze naturale pe traseul Segarcea – Băileşti- Pleniţa vezi tot »

Ionuţ Octavian Barbu, candidatul PSD Dolj pentru Primăria Cerăt: „Ce alții promit, eu realizez”

Exemplul unei conduceri durabile: continuitate și inovație în Comuna Cerăt, pentru al patrulea mandat Comuna Cerăt se aliniază tendințelor de vezi tot »

Partidul Social Democrat susține un lider ai tinerei generații la Amărăștii de Sus

Iulian Duță intră în lupta pentru primărie cu idei și obiective care vizează dezvoltarea comunității pe termen lung, dar și vezi tot »

 

Civilii din Fâșia Gaza refuză să-și părăsească locuințele: câți ar fi plecat, după ordinul dat de Israel

392739847_706790574815339_3458869862310165092_n

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, a declarat că IDF estimează că aproximativ 500.000 de oameni au părăsit până acum partea de nord a Gazei şi a acuzat Hamas că a îngreunat situaţia pentru cei care încearcă să plece spre sud, informează BBC, conform News.ro.

IDF menţine două rute de evacuare sigure, a spus el, iar pe măsură ce operaţiunea militară se apropie de o fază “consolidată”, nu va fi sigur pentru civili să rămână în oraşul Gaza.

Întrebat în legătură cu un atac de vineri, în care ar fi murit 70 de persoane pe un drum identificat ca fiind sigur de către armata israeliană, Conricus a reiterat că IDF nu vizează în mod activ civili.

Dar la un moment dat, în timpul briefingului, el a părut să recunoască faptul că natura operaţiunii presupune că nu este întotdeauna posibil să se evite victimele civile.

“Atacăm Hamas, le atacăm infrastructura şi îi vânăm în mod activ pe comandanţi… Atunci când vânezi o ţintă activă, care poate fi în mişcare, probabil că nu putem folosi acelaşi tip de tactici care minimizează daunele colaterale, cum ar fi avertizarea timpurie şi lovirea acoperişurilor, din motive evidente – pentru că atunci persoana ar şti că este vizată şi ar putea scăpa”, a explicat Conricus.