Viorica Dăncilă bifează succesul PNDL1 și PNDL 2: ‘Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie’

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus luni primarilor prezenți la reuniunea ACoR, că prin implementarea programelor PNDL 1 și PNDL 2 vezi tot »

ANPC, fără milă – Amenzi uriașe la marile lanţuri de hypermarketuri din Oltenia

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat 42 de amenzi, în valoare de 468.000 lei şi 12 avertismente vezi tot »

Săptămână de FOC în PSD! Liviu Dragnea a convocat CEx – Se caută înlocuitori pentru Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Această ședință va avea loc, marți, de la vezi tot »

SURPRIZĂ – Cine va reprezenta România la Eurovision

Piesa ”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câștigat selecția națională pentru a reprezenta România la concursul Eurovision care vezi tot »

Ion Cristoiu: Ura, motorul campaniei. Olguţa Vasilescu, singura care poate să spună „Şo, pe Iohannis!”

Jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că în acest an campania electorală se va axa pe emoţii, care vor ilustra o chestiune vezi tot »

 

Claudiu Manda REVOLUȚIONEAZĂ Comisia SRI: Sala de ședință va avea gradul doi de securitate

claudiu-manda. bun

Sala de ședințe a Comisiei de control al SRI din Parlament va avea gradul doi de securitate, astfel că vor putea participa doar persoanele cu certificat ORNISS sau invitații în regim special, a anunțat președintele forului, Claudiu Manda.

„Astăzi (marți – n.r.) am avut prima întâlnire a Comisie de control al SRI. Am avut o serie de puncte pe ordinea de zi, unele de natură organizatorică și unele care vizează strict activitatea Comisiei noastre. Primul lucru pe care vreau să îl spun este că ne bucurăm că suntem pe drumul cel drum și pentru prima dată în 29 de ani o să avem o sală de ședințe în Parlamentul României securizată. Este vorba despre clasa a II-a de securitate. O chestiune care permite accesul atât al persoanelor cu certificat ORNISS, cât și a invitaților care nu au certificat ORNISS, cu un regim special, un registru special, cu toate măsurile de protecție informativă, ca să nu se scurgă informațiile discutate în cadrul acestei comisii, pentru că discutăm și subiecte cu caracter general, nesecret, dar discutăm și pe baza adreselor pe care le primim care au caracter strict secet, secret de serviciu și sigur că există această obligație a legii”, a declarat Claudiu Manda, la finalul ședinței de marți a Comisiei de control al SRI, conform Mediafax.

Social-democratul a anunțat că vor fi luate o serie de măsuri de securizare a sălii în care au loc ședințele Comisiei.

„Măsurile luate pentru această sală înseamnă sistem de supraveghere video, sistem de control acces, sistem de detecție și semnalizare a infracției, senzori de mișcare, măsuri de protecție împotriva ascultării – capitonarea ușii. Urmează să luăm acele măsuri cu folii de geamuri pentru protecția împotriva undelor electromagnetice neautorizate. Practic o să avem și un sistem de bruiere a semnalului pe care îl avem la Comisie dar pe care o să începem să îl folosim de acum încolo în cadrul Comisiei”, a adăugat Manda.

Acesta a afirmat că măsuri de securitate vor fi și în sala biroului președintelui Comisiei de control al SRI și în sala unde pot fi studiate documentele.

„La etajul cinci, la biroul președintelui și la zona unde putem să studiem documentele este zona de securitate clasa I, ceva mai strict decât clasa a II-a. Aici de aceea am luptat pentru clasa a II-a pentru că suntem deciși să facem și audieri cu persoane care nu au acces la informații sau nu au certificat ORNISS.”, a conchis Claudiu Manda.