Sărbătoare MARE pentru creștinii ortodocși – Ce NU e bine să faci astăzi? Tradiții, celebrări și obiceiuri magice

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc marți Schimbarea la Faţă a Domnului, o sărbătoare care aminteşte minunea pe care Iisus o vezi tot »

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de rectificare a bugetului – Cum sunt împărțiți banii

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de rectificare a bugetului, cheltuielile bugetului general consolidat se majorându-se cu suma de 3.959,4 milioane vezi tot »

Rezultat SFÂȘIETOR: Probele ADN confirmă că Alexandra a fost ucisă

Institutul Național de Medicină Legală (INML) a transmis către DIICOT raportul de expertiză ADN, iar potrivit acestuia în butoiul din vezi tot »

Operațiune de amploare după disparițiile din Caracal – Fifor anunță că Poliția începe verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara

 Poliția Română începe vineri verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara, anunță, pe Facebook, ministrul interimar al Internelor, Mihai vezi tot »

CSU Craiova s-a calificat DRAMATIC, în turul 3 preliminar al Europa League: Portarul Mirko a apărat 3 penaltiuri

Portarul Mirko Pigliacelli a fost eroul lui CSU Craiova în meciul cu Honved Budapesta, în Bănie. Italianul a apărat 3 vezi tot »

 

Claudiu Manda: „Suprafața irigabilă din România a crescut de la 300.000 de hectare la peste 1,4 milioane ha în trei ani”

claudiu manda

Investițiile în sistemele de irigații din România au fost însemnate în ultimii ani, de când Partidul Social Democrat a preluat guvernarea. Suprafața agricolă irigabilă a fost extinsă de la circa 300.000 de hectare în 2016, la peste 1,4 milioane ha în 2019. Până în 2020, valoarea investițiilor va ajunge la peste 1 miliard euro.

„Numai anul trecut, au fost aprobate 47 de investiții ce vizează irigațiile, au fost pregătite 1,2 milioane de hectare pentru irigat și 1 milion de hectare pentru contractele de irigații. În același context, au fost pregătite 3.487 de stații de pompare, dintre care 336 puse în funcțiune. Foarte important este că în 2018 s-au constituit 36 Organizații noi ale Utilizatorilor de Apă, pentru irigații cu 37.100 de hectare. Mai mult decât atât, în 2017 – 2018 s-au pus în funcțiune zece amenajări de irigații nepuse în funcțiune de peste 20-25 de ani. Practic, PSD a readus la viață ceea ce alții au încercat să îngroape. Este clar că investițiile în irigații din ultimii ani au îmbunătățit activitatea agriculturii din România, suprafața irigabilă din România crescând de la 300.000 de hectare la peste 1,4 milioane ha în trei ani”, a explicat Claudiu Manda, candidat al PSD pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

În ceea ce privește județul Dolj, investițiile în sistemele de irigații au fost însemnate. Având în vedere suprafața mare de nisip din județ, dar și potențialul enorm al zonei, atenția asupra Doljului a fost una deosebită.

„Este cunoscut faptul că avem nevoie de irigații în județul Dolj și că numai așa îi putem ajuta pe fermieri să-și poată face treaba. Una dintre investițiile pe care le voi menționa este reabilitarea amenajării de irigații Nedeia Măceșu, ce se ridică la o valoare de 21.764.052,55 lei. Lucrările constă în refacerea pereelor degradate pentru șapte canale de irigații, reabilitarea unui podeț, reabilitarea a trei deversoare, reabilitarea a 14 stavile, precum și reabilitarea a patru stații de repompare”, a mai precizat Claudiu Manda.

Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020, figurează 388.717 de hectare în curs de modernizare. În plus, prin Programul Naţional de Irigaţii se va reabilita o suprafaţă totală de 2.004.639 de hectare din 88 de amenajări de irigaţii viabile care includ următoarele obiective: 119 staţii de pompare de bază, 178 de staţii de repompare, 11.856 m de conducte de refulare, 48.232 m de conducte îngropate, un colector, 2.548.860 m de canale de aducţiune, 2.811.338 m de canale de distribuţie şi 5.286 de construcții hidrotehnice.