INS anunță PRIMELE sectoare economice care intră în DECLIN accelerat: urmează concedieri

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o scădere a activităţii şi a numărului de salariaţi în construcţii şi servicii vezi tot »

Florian Bodog SEMNALEAZĂ o situație GRAVĂ: Contacții cazurilor de COVID nu pot vota nici la urna mobilă; nu au bază legală

Contacții cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2 nu vor putea merge la vot, fiind în izolare, dar nu au nici bază legală vezi tot »

Olguţa Vasilescu: Organizaţia Pro România Craiova a trecut la PSD

Olguţa Vasilescu, primarul PSD al Craiovei, anunţă că echipa Pro România Craiova a trecut la PSD. “Organizaţia Pro România Craiova, vezi tot »

Alexandru Rafila explică când se va finaliza pandemia, după ce apare vaccinul împotriva Covid-19

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că nu toate țările vor scăpa în același timp de pandemia de Covid-19, în ciuda vezi tot »

Marcel Ciolacu joacă tare: Iohannis va avea surprize din partea românilor! PSD nu se pregătește de opoziție

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că președintele Klaus Iohannis își face planurile greșit pentru că va avea surprize mari la vezi tot »

 

Cosmin Durle: Investiții în agricultură de peste două miliarde de euro, care vin și din fonduri de la bugetul de stat, și din fonduri europene.

Durle Cosmin

PSD urmează să facă investiții durabile în sectorul agroalimentar, conform programului de guvernare, pentru după data de 6 decembrie. Sunt cinci aspecte despre care trebuie să vorbim la acest sector, în primul rând, încurajarea activităților în zona montană.

Este vorba despre centre de colectare de lapte, lână, fructe de pădure, fiind vorba totodată și despre stânele montane, cu centre de procesare pentru carne și lactate. Bugetul pentru această parte a sectorului agroalimentar este de 1 miliard de euro din bugetul de stat. Mai departe, vorbim despre un sprijin pentru agricultura locală și ne referim la abatoare de capacitate mică în ferme, la fabrici de spălare și de recondiționare pentru lână. Bugetul este același, de un miliard de euro, însă ne vom ajuta aici și de fondurile venite de la Uniunea Europeană. Nu trebuie sa uităm nici de protecția mediului atunci când vorbim despre agricultură așa că vom oferi granturi pentru sisteme fotovoltaice.

Vrem să susținem instalarea de panouri solare pentru producerea energiei electrice, urmând să alocăm 15.000 de euro per beneficiar. Ne-am gândit la un buget de 100 de milioane de euro care vin tot din partea statului. Nu în ultimul rând, există și granturi pentru stații de biogaz, cu același buget, și constă în construcția de stații de biogaz pentru producerea energiei electrice poate ajunge.

O finanțare poate ajunge și până la sume de 2 milioane de euro per beneficiar. În final, aș vrea să vorbesc despre susținerea industriei de inputuri. Ce înseamnă asta? Susținerea producției de îngrășăminte și de alte asemenea materiale. Deci, în total, vorbim despre investiții de peste două miliarde de euro, care vin și din fonduri de la bugetul de stat, și din fonduri europene.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
Executat de Ilie Virgil Daniel Consulting PFA
CUI Mandatar Financiar: 11200020