SURSE – Florin Cîțu a EXPLODAT, în spatele ușilor închise: ar putea prelua interimatul la Sănătate

Premierul Florin Cîțu ar fi fost extrem de nemulțumit de Vlad Voiculescu, iar decizia demiterii era una luată cu mult vezi tot »

Începe războiul! Dacian Cioloș tună și fulgeră după revocarea lui Voiculescu: ‘Este absolut inacceptabil’

Începe războiul în coaliție! Liderul PLUS Dacian Cioloș reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care vezi tot »

Tot scandalul pentru doar patru pacienţi – Evacuarea în miez de noapte de la Spitalul Foişor mai putea aştepta

Doar patru pacienți cu COVID-19 au ajuns sâmbătă la spitalul Foișor, iar transferul pacienților din unitățile de primiri urgențe către vezi tot »

SCENE INCREDIBILE Spitalul Foișor EVACUAT: Zeci de bolnavi sunt scoși afară pentru că spitalul devine suport COVID-19

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis vezi tot »

Scenariul organizatorilor de nunți: Petreceri reluate din 15 mai

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor propune Guvernului, potrivit Antena 3, ca din 15 mai să se poată organiza din nou vezi tot »

 

Cum ar fi fost intervenția de la Onești dacă nu era desființată Acvila, structura specializată a MAI

acvila

Tragedia de la Onești a arătat poate cel mai bine la ce se ajunge atunci când o instituție a statului român își taie singură craca de sub picioare. Pentru că, fie și dacă ”Procurorul Dumnezeu” de la Onești i-ar fi lăsat pe luptătorii de la Intervenții Speciale să acționeze, aceștia tot nu ar fi avut cu ce!

Acesta este crudul adevăr pe care, dacă actuala conducere a Ministerului Afacerilor Interne nu o conștientizează, atunci chiar că degeaba cad oricâte capete din Poliție. Pentru că la SAS Bacău nu există polițiști cu brevet de alpiniști, care să poată să coboare la nevoie în rapel. La fel cum nu există nici la majoritatea inspectoratelor județene de Poliție.

Și după cum nu există nici polițiști cu brevete de scufundători, dacă ar fi fost, de exemplu, nevoie de o astfel de intervenție de salvare. Iar ca să nu se mai mire analiștii de ce nu au intervenit lunetiștii la Onești, trebuie să menționăm că aceștia nu există! Nici la Onești, nici la Bacău, nici în celelalte județe! Relevant fiind că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, situația nu stă mai bine nici măcar în Capitală! Acolo unde, ce-i drept, polițiștii au la dispoziție câteva lunete, trei-patru, dar numai una este cu adevărat funcțională la parametri maximi!

Și uite cum nu se poate ocoli întrebarea cum s-ar fi acționat dacă nu ar fi fost desființată ACVILA, structură MAI specializată în astfel de intervenții. Ci nu în protecția unor demnitari politici sau în ”descinderi” cu cagula pe față la niște banale percheziții pentru ridicarea de documente la societăți comerciale. Sau, dincolo de scandalul din jurul desființării ACVILA, dacă o astfel de structură ar fi funcționat fie și sub alt nume sau cu o altă conducere. Pentru că, totuși, Ministerul de Interne a băgat zeci de milioane de euro în dotarea ei.

Ca și în instruirea luptătorilor, care erau avizați prin brevete obținute în urma unor cursuri complexe de pregătire. Și care au fost expulzați apoi prin tot felul de birouri.