REVOLTĂTOR – PNL luptă împotriva României la Bruxelles! Votul liberalilor din Parlamentul European, în detrimentul cetățenilor români

Liderul eurodeputaţilor PSD, Dan Nica, a declarat luni că lideralii ar trebui să-şi ceară scuze românilor pentru votul împotriva sancţionării vezi tot »

Procurorul ‘Portocală’, EXCLUS din magistratură – Klaus Iohannis a semnat decretul

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu, în prezent suspendat vezi tot »

Tăriceanu, achitat definitiv de ÎCCJ! Reacția liderului ALDE: ‘O astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parțială’

Magistrații instanței supreme au decis, luni seară, să-l achite pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a vezi tot »

Tudorel Toader, întâlnire cu reprezentanții Comisiei de la Veneția

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, se va întâlni miercuri cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia.  “Miercuri, vezi tot »

Scandal cu împușcături, 6 victime într-un sat din Dolj! Polițiștii au deschis dosar penal, 4 persoane audiate

Polițiștii din Dolj au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru loviri și alte violențe, precum și pentru folosirea vezi tot »

 

Cursa pentru șefia Parchetului General – Toader, despre interviuri: Înainte sau după moțiune vom avea un răspuns

tudorel_toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat, referitor la candidaturile și interviurile pentru funcția de procuror general, că înainte sau după moțiunea simplă la adresa sa, miercuri la Senat, va exista un răspuns.

„În cursul zilei de azi (miercuri – n.r.), probabil înainte sau după moțiune, vom da un răspuns. Interviul și deliberarea au loc în sala de consiliu a ministerului. Am convingerea că îl așteptați și pe dânsul (Augustin Lazăr – n.r.) și vă va răspunde la această întrebare. Eu nu îmi exprim punctul de vedere aici, înainte de interviuri”, a afirmat Tudorel Toader, miercuri, la Ministerul Justiției.

Întrebat despre legăturile lui Augustin Lazăr cu Securitatea, unul dintre candidații la un nou mandat de procuror general, Toader a răspuns: „Din momentul în care am anunțat că azi, înainte sau după moțiune, vom da răspunsul, înseamnă că vom încheia procedura”.

Declarațiile ministrului Justiției vin în contextul în care cei patru candidați pentru funcția de procuror general, respectiv Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu, susțin miercuri, 10 aprilie, interviul cu ministrul Justiției.

Toți cei patru candidați au fost declarați admiși în sensul că îndeplinesc condițiile legale pentru propunerea de numire în funcție și, astfel, pot susține interviul miercuri, 10 aprilie 2019, începând cu ora 09,00 la sediul Ministerului Justiției din București.