Leul se apreciază în fața euro! Francul elveţian, la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,7231 lei/euro, în scădere cu 0,18% faţă vezi tot »

Rupere de nori în 25 de județe – Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii valabil în 25 de judeţe vezi tot »

CCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. vezi tot »

ROBOR, trend descendent – La cât a ajuns indicele, conform BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

Reacția lui Mircea Geoană la anunțul NATO: E o provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței

Mircea Geoană a declarat că este mândru să fie desemnat în funcția de adjunct al secretarului general al NATO și vezi tot »

 

Cursa pentru șefia Parchetului General – Toader, despre interviuri: Înainte sau după moțiune vom avea un răspuns

tudorel_toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat, referitor la candidaturile și interviurile pentru funcția de procuror general, că înainte sau după moțiunea simplă la adresa sa, miercuri la Senat, va exista un răspuns.

„În cursul zilei de azi (miercuri – n.r.), probabil înainte sau după moțiune, vom da un răspuns. Interviul și deliberarea au loc în sala de consiliu a ministerului. Am convingerea că îl așteptați și pe dânsul (Augustin Lazăr – n.r.) și vă va răspunde la această întrebare. Eu nu îmi exprim punctul de vedere aici, înainte de interviuri”, a afirmat Tudorel Toader, miercuri, la Ministerul Justiției.

Întrebat despre legăturile lui Augustin Lazăr cu Securitatea, unul dintre candidații la un nou mandat de procuror general, Toader a răspuns: „Din momentul în care am anunțat că azi, înainte sau după moțiune, vom da răspunsul, înseamnă că vom încheia procedura”.

Declarațiile ministrului Justiției vin în contextul în care cei patru candidați pentru funcția de procuror general, respectiv Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu, susțin miercuri, 10 aprilie, interviul cu ministrul Justiției.

Toți cei patru candidați au fost declarați admiși în sensul că îndeplinesc condițiile legale pentru propunerea de numire în funcție și, astfel, pot susține interviul miercuri, 10 aprilie 2019, începând cu ora 09,00 la sediul Ministerului Justiției din București.