Tudorel Toader aruncă în aer scandalul protocoalelor secrete: Se pot ANULA unele condamnări

Ministrul Justiţiei lansează un scenariu fără precedent în scandalul protocoalelor secrete dintre servicii şi instituţiile din justiţie. Tudorel Toader afirmă, vezi tot »

NATO mută MILITAR în România: Au fost trimise 4 aeronave de război și militari britanici, ca răspuns la provocările Rusiei

Un nou detaşament de soldaţi din Marea Britanie soseşte la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, urmând a executa cu patru aeronave vezi tot »

Porci gratis pentru fermieri. Primele 10 exemplare din rasa magaliţa au ajuns la un fermier din Dolj

Programul guvernamental pus în practică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru stimularea creşterii porcilor din rase autohtone a luat vezi tot »

PSD nu renunţă la schimbarea legilor siguranţei naţionale: Anunţul lui Claudiu Manda – ‘Nu am primit niciun telefon’

PSD s-a decis. Va schimba legile siguranţei naţionale cu orice preţ. Chiar şeful acestei comisii, Claudiu Mandaa anunţat şi calendarul parlamentar vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu, replică acidă pentru Iohannis: ‘Nu-i așa, domnule președinte? De ce nu prezentați Stenograma discuției de la Cotroceni?’

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, reacţionează dur la criticile preşedintelui Iohannis pe tema politicii salariale. Aceasta susţine că în discuţia vezi tot »

 

Dăncilă, avertisment pentru Iohannis: ‘Când apare un asemenea comunicat îţi pierzi încrederea’

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară, la Antena 3, referitor la comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială după întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, că ea crede că acel comunicat ori a fost făcut înaintea întâlnirii, ori l-a transmis altcineva, iar preşedintele nu l-a citit. “Când apare un asemenea comunicat, înseamnă că îţi pierzi încrederea, iar eu nu vreau să îmi pierd încrederea”, a susţinut Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut că discuţia cu preşedintele Iohannis a fost calmă, constructivă şi foarte aşezată, iar şeful statului a spus că legea salarizării unitare nu ar mai trebui modificată. 

“Eu am avut o discuţie cu domnul preşedinte Iohannis. Este ca şi cum discut acum cu dumneavoastră, abordăm anumite subiecte, ne vede o ţară întreagă, iar mâine apare un comunicat în care văd alte lucruri discutate, alte subiecte abordate. Aceasta a fost şi situaţia cu domnul preşedinte Iohannis. Noi am vorbit despre legea salarizării, chiar eu am menţionat principiile care au stat la baza legii salarizării unitare (…) a discutat doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu despre probleme concrete pe Sănătate, Educaţie, acolo unde au existat nemulţumiri, ce putem să facem, a fost o discuţie calmă, constructivă, a fost o discuţie foarte aşezată. Domnul preşedinte chiar a spus că dacă este o lege a salarizării unitare este bine să nu o mai modificăm”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Premierul spune că a fost uimită de comunicatul transmis de Administraţia prezidenţială după întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că documentul “ori a fost făcut înaintea întâlnirii, ori cineva a dat comunicatul, iar preşedintele nu l-a citit”.

“Acestea au fost discuţiile, în mare. Am fost foarte uimită de comunicatul care a apărut şi în care nu regăseam temele discutate şi abordarea avută de fiecare dintre noi, ceea ce m-a condus cu ideea că acest comunicat ori a fost făcut înainte, ori cineva a dat comunicatul şi domnul preşedinte nu s-a uitat pe acest comunicat. De aceea am şi solicitat ca să se redea public stenogramele discuţiei, pentru că nu mi se pare productiv acest lucru – eu să spun într-un fel, domnul preşedinte într-un fel, doamna ministru într-un fel”, a explicat aceasta.

Întrebată dacă preşedintele a fost informat cu privire la această situaţie, Dăncilă a replicat: “Eu am convingerea că domnul preşedinte Iohannis a fost informat”.

De asemenea, prim-ministrul susţine că ea şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, s-au dus bine pregătite la întâlnire, iar la plecare i-au lăsat preşedintelui dosarele.

“Mai mult, în faţa mea este un alt dosar. Noi ne-am dus foarte bine pregătiţi, să justificăm fiecare lucru, aveam copii după fluturaşii celor care le-a le-a crescut salariul sau unde erau semne de întrebare. Ne-am dus foarte bine pregătiţi. Am lăsat atât eu, cât şi doamna ministru dosarele la domnul preşedinte, tocmai pentru a întări cele afirmate de noi în acea întâlnire”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că “acel comunicat putea să redea realitatea”. “Eu mi-am propus o bună colaborare interinstituţională, care înseamnă încredere. Când apare un asemenea comunicat, înseamnă că îţi pierzi încrederea, iar eu nu vreau să îmi pierd încrederea”, a mai spus Dăncilă.