Lia Olguța Vasilescu face acuzații EXPLOZIVE după desantul pregătit de Curtea de Conturi

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat miercuri seară, la Antena 3, că se bucură de controlul pe care îl va vezi tot »

Șeful Comisiei SRI răspunde criticilor CCR

Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda (PSD), a transmis miercuri că decizia CCR privind protocoalele secrete vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu: Iohannis se comportă ca un copil

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat miercuri seară, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis se comportă „ca un vezi tot »

Florin Iordache, prima reacție după victoria definitivă de la CCR pe tema protocoalelor

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, miercuri, după ce judecătorii CCR au admis sesizarea referitoare la existența unui conflict vezi tot »

CCR, decizie crucială în scandalul protocoalelor: SRI a intervenit ilegal în dosare

CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre vezi tot »

 

Dăncilă, discuții cu Juncker la Palatul Victoria: L-am asigurat că vom contribui la întărirea unității europene

dancila

Premierul Viorica Dăncilă și președintele CE Jean Claude Juncker au discutat, vineri, la Palatul Victoria, despre prioritățile care vizează mandatul României la Președinția Consiliului UE, dar și despre aderarea acesteia la spațiul Schengen, migrație și justiție.

„În cadrul întrevederii de astăzi cu președintele Juncker am reiterat încrederea într-o cooperare strânsă și un dialog constructiv în continuarea bunei cooperări pe care am avut-o cu Comisia Europeană pe parcursul ultimelor luni. Am exprimat de asemenea speranța că eforturile noastre comune și susținerea reciprocă ne vor facilita atingerea obiectivelor dorite la finalul Președinției noastre la Consiliul UE și la încheierea mandatului actualei Comisii Europene. Dezbaterile privind viitorul Europei, viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, negocierea cadrului financiar multianual 2021-2027 și Brexitul sunt doar câteva elemente și evenimente majore care definesc cadrul de acțiune a Președinției noastre la Consiliul UE. Îl asigur pe domnul președinte Juncker că suntem hotărâți să contribuim la obținerea rezultatelor pozitive și la întărirea unității europene pentru a răspunde la problemele cu care se confruntă UE”, a declarat Viorica Dăncilă, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, conform Mediafax.

Premierul a adăugat că România va lucra împreună cu Comisia Europeană și Colegiul Comisarilor pentru realizarea obiectivului privind proiectele europene.

„Salut prezența la București a domnului Jean Claude Juncker, președintele CE, prezența Colegiului Comisarilor într-un moment deosebit de important pentru țara noastră și așteptat de noi, lansarea Președinției României la Consiliul UE. Recenta vizită a Guvernului României la Bruxelles, în decembrie anul trecut, a constituit un bun prilej de consolidare a cooperării noastre. Este de această dată rândul Colegiului Comisarilor să ne viziteze la București și să aprofundăm discuțiile cu privire la prioritățile și obiectivele concrete pe care ni le-am propus pentru acest semestru de Președinție. Vizita de astăzi este și un moment simbolic pentru România ce deschide calea cooperării noastre într-o nouă perspectivă. Vom continua să lucrăm împreună pentru realizarea obiectivului comun de consolidare a proiectului european”, a reiterat Dăncilă.

Aceasta a vorbit și despre întrevederea membrilor cabinetului său cu liderii europeni, susținând că discuțiile au fost repartizate pe trei teme majore: piața internă a UE, coeziunea și migrația și justiția.

„Discuțiile purtate astăzi între membrii Guvernului României și membrii Colegiului Comisarilor au fost structurate pe trei secțiuni tematice de discuții care s-au desfășurat în paralel și care au oferit prilejul aprofundării dosarelor aflate pe agenda europeană. În cazul primei sesiuni tematice dedicată pieței interne au fost abordate o serie de dosare și politici subsumate obiectivului dezvoltării pieței interne a UE. Au fost discutate aspecte legate de viziunea pe termen lung asupra pieței unice și a politici industriale, de avansarea negocierilor privind programul educațional ERASMUS și oachetului de mobilitate, precum și inițiativele legislative care au ca scop digitalizarea”, a conchis Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că o altă discuție cu liderii europeni a vizat „convergența economică și socială, coeziune- cu accent pe dosarele sectoriale care vizează consolidarea economiei”.

De asemenea, „o atenție specială a fost subiectul Cadrului financiar multianual”.

Viceprim-miniștrii cabinetului Dăncilă au discutat cu comisarii europeni li despre migrație și justiție: „A fost subliniat faptul că avansarea politicii de extindere, implicarea activă a Uniunii în regiunea Balcanilor de Vest și menținerea atenției acordate parteneriatului estic vor constitui priorități ale Președinției României pe durata mandatului său. Am subliniat faptul că România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen și că dorim în cele șase luni de mandat la Consiliul UE să se obțină un acord politic în acest sens”.