Raluca Turcan, blocaj într-o conferință de presă: ‘Ăăă…care era a treia?’

Vicepremierul Raluca Turcan a ieșit în conferință de presă, începând declarația cu un blocaj. A uitat ce voia să spună. vezi tot »

Marcel Ciolacu, reacție după anunțul Guvernului Orban: ‘Eliminarea pensiilor speciale, un discurs electoral. PSD va propune impozitarea progresivă’

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că desființarea pensiilor speciale reprezintă doar un vezi tot »

Marcel Ciolacu, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința BPN al partidului, că până pe data de 29 vezi tot »

PSD pregătește atacul la Guvernul Orban: Declarațiile lui Marcel Ciolacu

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide cu privire la strategia pe care o vor urma parlamentarii social-democraţi la dezbaterea vezi tot »

Ședință la PSD – se va lua o decizie cu privire la Congresul de anul viitor

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide dacă va fi extraordinar sau ordinar Congresul partidului care urmează să fie organizat vezi tot »

 

Dăncilă joacă cu demisia pe masă, în contextul prezidențialelor: Iohannis spunea pas cu pas, noi spunem tur cu tur

b1.ro

Viorica Dăncilă a declarat că toți liderii județeni PSD trebuie să își asume un scor la prezidențiale, precizând că dacă partidul pierde alegerile își va asuma demisia de onoare de la șefia formațiunii. Premierul a spus că președintele Klaus Iohannis spunea „pas cu pas”, iar PSD spune „tur cu tur”.

„Categoric. Am spus acest lucru pentru e normal să ne asumăm fiecare rezultate. Așa cum în teritoriu fiecare județ își asumă un anumit target, Bucureștiul, sectoarele din București își asumă un scor și eu va trebui să îmi asum acest lucru. Este o demisie de onoare pe care trebuie să o aibă toți cei care nu vor atinge scorul propus. O demisie de onoare cred că se impune. Eu cred că trebuie să fim foarte corecți. Obiectivul este să câștigăm alegerile prezidențiale. Domnul Iohannis spunea pas cu pas, noi spunem tur cu tur, și atunci ne propunem să intrăm în turul doi și pe urmă să câștigăm alegerile prezidențiale. Noi cred că avem toate șansele, suntem un partid puternic, organizat, care a avut această dezamăgire la europarlamentare. Trebuie să câștigăm încrederea electoratului”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată miercuri la Digi 24 dacă își va asuma scorul PSD la prezidențiale.

Chestionată despre faptul că se vehiculează în spațiul public că are un scor mult mai mic în sondaje față de cel al PSD, Viorica Dăncilă a spus că reproșuri au fost multe, însă în sondaje stă destul de bine, fiind aproape de scorul partidului. Ea a adăugat că nu poate spune în momentul de față că este „locomotiva” PSD, însă speră să devină în campania electorală.

„Da, reproșuri pot fi foarte multe. Nu. În sondaje sunt aproape de scorul partidului. Nu pot să spun că în acest moment sunt o locomotivă. Sper ca prin campania pe care o fac să devin o locomotivă pentru partid. Degeaba stai bine în sondaje dacă organizațiile nu se mobilizează pentru tine. Cred că în sondaje stau destul de bine, dar sondajul se poate schimba de la săptămână la săptămână, nu l-aș lua ca pe un indicator real, pentru că mulți care răspuns la sondaj nu se prezintă la vot. PSD nu a mai câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000, cred că e timpul să le câștigăm acum. Dacă în sondaje aș fi avut un scor foarte mic, este foarte greu ca să câștigi, că este un anumit val de credibilitate. Dar eu cred că PSD poate câștiga pe organizare, pe mesaje, pe dialogul pe care îl are cu cetățenii”, a conchis Dăncilă.