Lia Olguţa Vasilescu îi numeşte ‘iresponsabili şi proşti’ pe Turcan şi Cîţu: ‘Au aruncat leul in aer’

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, îi atacă pe liberalii Raluca Turcan şi Florin Cîţu, în urma vezi tot »

Iohannis si “Guvernul meu” duc Romania in FALIMENT! Leul se prabuseste şi ne împinge într-un scandal internaţional

Războiul politic se mută din planul alegerilor prezidenţiale în sfera economică şi riscă să afecteze nu numai standardul de viaţă vezi tot »

Olguța Vasilescu, atac dur la guvernul Orban: Din ce ospiciu îi scoateți pe toți baieții ăștia?

Olguța Vasilescu vine cu acuzații dure la adresa miniștrilor Guvernului Orban. Ministrul Muncii susține că ministrul Florin Cîțu a declarat vezi tot »

Klaus Iohannis nu scapă: TVR insistă să meargă la DEZBATEREA de duminică, unde va fi Viorica Dăncilă

TVR a reînnoit ivitaţia pentru Klaus Iohannis, reprezentantul Partidului Naţional Liberal în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, de a vezi tot »

Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă si sporuri

Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest vezi tot »

 

Dăncilă pune tunurile pe Iohannis după prezența acestuia la instalarea miniştrilor Justiţiei şi de Interne: O formă de presiune

vio

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a criticat marţi prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis la instalarea ministrului liberal al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi a celui de la Interne, Marcel Vela, argumentând că astfel nu mai poate fi garantată imparţialitatea justiţiei, iar, în condiţiile în care MAI este cel care organizează alegerile prezidenţiale, preşedintele a vrut să-i reamintească ministrului ”cine i-a pus acolo şi la comenzile cui răspunde”. Ea consideră aceasta o ”formă de presiune, în condiţiile în care urmează alegerile, dar şi un proces în ”dosarul şase case”, referindu-se la procesul care vizează una dintre casele deţinute de preşedintele Iohannis.

”Să spunem că putem înţelege prezenţa lui Klaus Iohannis la Apărare şi Externe, domenii în care are atribuţii.  Dar cum poate justifica nevoia de a-l binecuvânta personal pe ministrul de la Justiţie. Cum putrem să ne aşteptăm că justiţia va fi imparţială, dacă Iohannis are grijă să-l supravegheze pe Predoiu”, s-a întrebat Dăncilă.
 
În cazul Ministerului de Interne, Dăncilă a spus că acest minister va organiza alegerile prezidenţiale în doar câteva zile.
 
”Preşedintele a vrut să le reamintească cine i-a pus acolo şi la comenzile cui răspund”, a spus Dăncilă, conform căreia preşedintele ”se află în confict de interese cel puţin moral”.
 
”Candidatul Iohannis a mers să facă declaraţii politice la intrarea în drepturi a miniştrilor Justiţiei şi Afaceri Interne, în condiţiile în care duminică sunt alegeri, iar săptămâna viitoare este proces în dosarul şase case. Ce formă odioasă de presiune pune pe aceste ministere unde are interes direct!”, a remarcat Viorica Dăncilă.
 
”De ce nu a mers şi la Ministerul Muncii să arate că-l interesează şi pensiile şi salariile românilor? ”, a întrebat fostul premier.
 
”De ce nu a mers la Ministerul Sănătăţii să le spună că nu vor comasa spitale, de ce nu a mers la Agricultură?”, a continuat ea.
 
”Cum este posibil ca într-un stat democratic preşedintele ţării- candidat – să facă declaraţii politice de la sediul MAI şi MAE cu câteva zile înainte de alegeri? Acest preşedinte dictator a acaparat tribunele ministerelor pentru a ataca singurul competitor – PSD. Este uluitor: în niciun  stat european nu ar fi permis un aşa amestec în activitatea executivului”, a precizat Dancila, care a remarcat că ”un preşedinte candidat vine să-i bage pe uşa Palatului Victoria pe cei doi miniştri de la Interne şi Justiţie”, a mai spus Dăncilă. 
 
”PSD va forma un grup care va monitriza constant activitatea Guvernului Orban. Grupul va fi format din foşti miniştri şi specialişti şi va prezenta rapoarte periodice cu privire la derapajele Guvernului”, a anunţat fostul premier.