Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în vezi tot »

Ciolacu a răbufnit: ‘Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor!’

Guvernul Orban nu s-a lăsat până „nu a mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor, vezi tot »

BREAKING 450 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și 20 de decese

450 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, precum și 20 de decese. vezi tot »

Neîncrederea în Guvern lovește în plin: Ford România începe concedierile

Ford România nu are încredere in programul de relansare economica al Guvernului și nu va prelungi contractele de muncă încheiate vezi tot »

Lia Olguţa Vasilescu, reacţie după decizia lui Ştefan Mandachi: Aşa a ales şî el!

Lia Olguţa Vasilescu l-a ironizat pe Ştefan Mandachi, după ce acesta a anunţat că se reprofilează.  “Acum doi ani, omul vezi tot »

 

Dăncilă s-a dezlănțuit în PE: În ce fel a apărat MCV cetăţenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor

dancila

Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, în plenul Parlamentului European, că în rapoartele MCV nu a văzut nimic despre încălcarea drepturilor omului şi despre protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii şi instituţiile din justiţie din România. 

“Este legitim să ne întrebăm în ce fel a apărat MCV cetăţenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor. În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituţii, despre numirile de magistraţi, despre lupta anticorupţie. Este foarte bine. Dar nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informaţii şi instituţiile din justiţie”, a afirmat Dăncilă la dezbaterea din Parlamentul European care are ca subiect ţara noastră, conform agerpres.ro. 

Potrivit şefei Guvernului, în baza acestor protocoale “milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete în numele luptei anticorupţie”. 

“Există decizii judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptări pentru a crea vinovăţii sau cum erau şantajaţi martorii pentru a depune mărturii mincinoase. Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. (…) Asta înseamnă, mai bine spus, că acest mecanism şi-a ratat menirea pentru care a fost creat”, a spus premierul. 

Totodată, Dăncilă a cerut să se precizeze cine a redactat rapoartele MCV şi a omis “aceste realităţi de neconceput” în UE. 

“Cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele şi a omis din neglijenţă sau din rea-credinţă aceste realităţi de neconceput în Uniunea Europeană. Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem, pentru că au loc pe teritoriul Uniunii Europene”, a mai afirmat Dăncilă.