Moment ISTORIC – Regina Elena a revenit în România! Ce mesaj transmite Viorica Dăncilă

Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară, a vezi tot »

BOMBA ZILEI – Liviu Dragnea cere anularea condamnării

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a formulat, vineri, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia vezi tot »

Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM: ‘Cei vinovați trebuie sancționați’

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la vezi tot »

Viorica Dăncilă, în rol de infirmieră – a acordat primul ajutor unui bărbat căruia i s-a făcut rău la un miting PSD

Premierul Viorica Dancilă a acordat joi, împreună cu alte persoane din stafful său, primul ajutor unui bărbat căruia i s-a vezi tot »

Viorica Dăncilă, atacuri violente la adresa PNL: ‘Știm ce ne așteaptă a doua zi când va va veni un nou Guvern? Sunteți cifre pentru ei’

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a transmis, joi, în timpul unui miting electoral în județul Constanța, că PNL îi consideră cifre vezi tot »

 

Dăncilă s-a dezlănțuit la adresa Opoziției: În lipsa unei program de guvernare, singurul lor plan este cel al austerităţii, al taxării şi al tăierilor

vio dancila

Premierul Viorica Dăncilă spune că liderii opoziţiei, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, au ales fie să ignore pactul pentru bunăstarea românilor, propus de PSD, prin care social-democraţii solicită ca veniturile românilor să nu scadă indiferent cine va veni la putere, fie au condiţionat semnarea pactului de obţinerea unor avantaje electorale. Dăncilă crede că în lipsa unui program de guvernare al celor din opoziţie, singurul lor plan este cel al taxării şi al tăierilor.

Dăncilă a anunţat marţi, la începutul şedinţei de guvern, că prin măsurile luate de Executiv, veniturile tuturor românilor au crescut.

“Prin măsurile pe care le-am luat, prin implicare, curaj şi determinare veniturile tuturor românilor au crescut. Cadrele medicale, angajaţii din învăţământ, cei din construcţii, dar şi din alte sectoare, au în prezent venituri mult mai consistente decât în anul 2016. Am majorat substanţial şi veniturile pensionarilor. Prin creşterea în mai multe etape a punctului de pensie, seniorii României au în prezent pensii care au crescut în medie cu 55% faţă de decembrie 2016. Dacă la finalul anului 2016 pensia medie era de 885 de lei, în prezent a ajuns la 1368 lei. Îmi doresc să continuăm pe acest drum pentru că românii au dreptul la o viaţă mai bună care poate fi asigurată doar prin implicarea tuturor decidenţilor”, a afirmat Dăncilă.

Ea a precizat că,din acest motiv, a propus pactul pentru bunăstarea românilor, dorind o garanţie scrisă că românii nu vor mai trece prin experienţa tăierii veniturilor. Dăncilă a spus că liderii opoziţiei, în fruntea cu Iohannis, au ales să ignore acest document.

“De aceea am propus la finalul săptămânii trecute, pactul pentru bunăstarea românilor. Nu am cerut mult. Am cerut doar o garanţie scrisă că românii nu vor mai trece niciodată prin experienţa tăierii veniturilor. De asemenea, am cerut o minimă garanţie că mediul de afaceri autohton nu va fi sufocat de taxe, ci va fi sprijinit în continuare să se dezvolte. Din păcate, liderii opoziţiei, în frunte cu preşedintele Iohannis, fie au ales să ignore acest document, fie au condiţionat semnarea sa de obţinerea unor avantaje electorale”, a menţionat premierul.

Viorica Dăncilă consideră pe politicienii din opoziţie nu îi interesează pe soarta românilor şi în lipsa unui program de guvernare, singurul lor plan este cel al taxării şi al tăierilor.

“Aceşti politicieni ne-au arătat că nu îi interesează soarta oamenilor, ne-au arătat că nu sunt capabili să facă un gest de normalitate pentru români, dacă nu au ceva de câştigat din acest lucru. Sau, mai grav, ne-au arătat că, în lipsa unei program de guvernare, singurul lor plan este cel al austerităţii, al taxării şi al tăierilor. Sunt ferm împotriva unei asemenea perspective şi le mulţumesc, încă o dată, celor care au înţeles că bunăstarea românilor nu se negociază şi s-au alăturat acestui angajament în interesul cetăţenilor. Îi chem încă o dată pe toţi cei care au puterea de a-şi asuma să ni se alăture la acest obiectiv, care trebuie să fie obligatoriu pentru oricine vine să ceară votul cetăţenilor”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.