Pensii speciale. Lia Olguţa Vasilescu TUNĂ și FULGERĂ

Lia Olguţa Vasilescu este de părere că toate partidele trebuie să ajungă la o variantă comună în ceea ce priveşte vezi tot »

Bani europeni pentru angajări, disponibili. Olguţa Vasilescu: Lege făcută de PSD

Olguţa Vasilescu anunţă că PSD a creat deja cadrul legal pentru ca patronii să fie sprijiniţi cu fonduri europene, atunci vezi tot »

Coronavirus în România: Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 191 de cazuri noi de îmbolnăvire în România, ceea ce duce bilanțul total vezi tot »

România, aproape de normalitate: Măsuri de relaxare anunţate de autorităţi începând cu 1 iunie 2020

România se află, începând cu 1 iunie 2020, la jumătatea perioadei stării de alertă, instituite în ţara noastră începând cu vezi tot »

PSD, acuzații grave: La PNL, pandemia sporește cumetria

Liderii PSD i-au acuzat, vineri pe liberali că în perioadă de pandemie sporesc ”cumetria”, susținând că rudele ministrului Sănătății, Nelu vezi tot »

 

Dăncilă s-a dezlănțuit la adresa Opoziției: În lipsa unei program de guvernare, singurul lor plan este cel al austerităţii, al taxării şi al tăierilor

vio dancila

Premierul Viorica Dăncilă spune că liderii opoziţiei, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, au ales fie să ignore pactul pentru bunăstarea românilor, propus de PSD, prin care social-democraţii solicită ca veniturile românilor să nu scadă indiferent cine va veni la putere, fie au condiţionat semnarea pactului de obţinerea unor avantaje electorale. Dăncilă crede că în lipsa unui program de guvernare al celor din opoziţie, singurul lor plan este cel al taxării şi al tăierilor.

Dăncilă a anunţat marţi, la începutul şedinţei de guvern, că prin măsurile luate de Executiv, veniturile tuturor românilor au crescut.

“Prin măsurile pe care le-am luat, prin implicare, curaj şi determinare veniturile tuturor românilor au crescut. Cadrele medicale, angajaţii din învăţământ, cei din construcţii, dar şi din alte sectoare, au în prezent venituri mult mai consistente decât în anul 2016. Am majorat substanţial şi veniturile pensionarilor. Prin creşterea în mai multe etape a punctului de pensie, seniorii României au în prezent pensii care au crescut în medie cu 55% faţă de decembrie 2016. Dacă la finalul anului 2016 pensia medie era de 885 de lei, în prezent a ajuns la 1368 lei. Îmi doresc să continuăm pe acest drum pentru că românii au dreptul la o viaţă mai bună care poate fi asigurată doar prin implicarea tuturor decidenţilor”, a afirmat Dăncilă.

Ea a precizat că,din acest motiv, a propus pactul pentru bunăstarea românilor, dorind o garanţie scrisă că românii nu vor mai trece prin experienţa tăierii veniturilor. Dăncilă a spus că liderii opoziţiei, în fruntea cu Iohannis, au ales să ignore acest document.

“De aceea am propus la finalul săptămânii trecute, pactul pentru bunăstarea românilor. Nu am cerut mult. Am cerut doar o garanţie scrisă că românii nu vor mai trece niciodată prin experienţa tăierii veniturilor. De asemenea, am cerut o minimă garanţie că mediul de afaceri autohton nu va fi sufocat de taxe, ci va fi sprijinit în continuare să se dezvolte. Din păcate, liderii opoziţiei, în frunte cu preşedintele Iohannis, fie au ales să ignore acest document, fie au condiţionat semnarea sa de obţinerea unor avantaje electorale”, a menţionat premierul.

Viorica Dăncilă consideră pe politicienii din opoziţie nu îi interesează pe soarta românilor şi în lipsa unui program de guvernare, singurul lor plan este cel al taxării şi al tăierilor.

“Aceşti politicieni ne-au arătat că nu îi interesează soarta oamenilor, ne-au arătat că nu sunt capabili să facă un gest de normalitate pentru români, dacă nu au ceva de câştigat din acest lucru. Sau, mai grav, ne-au arătat că, în lipsa unei program de guvernare, singurul lor plan este cel al austerităţii, al taxării şi al tăierilor. Sunt ferm împotriva unei asemenea perspective şi le mulţumesc, încă o dată, celor care au înţeles că bunăstarea românilor nu se negociază şi s-au alăturat acestui angajament în interesul cetăţenilor. Îi chem încă o dată pe toţi cei care au puterea de a-şi asuma să ni se alăture la acest obiectiv, care trebuie să fie obligatoriu pentru oricine vine să ceară votul cetăţenilor”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.