Mircea Geoană cere PNL și PSD să nu îi mai folosească numele în negocieri: „Până ieri îl înjurai și acum devine fost coleg de-al nostru?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să vezi tot »

Mircea Geoană, aflat la Washington, dezvăluie principalele teme de la Summitul NATO: „Suntem gata cu lecțiile. Am negociat totul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat la Washington pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, a făcut anunțuri de ultimă oră, luni seara, la vezi tot »

Cum se modifică OUG 84: Poliția va putea să rețină permisul șoferului care refuză testul anti-drog doar 72 de ore

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism vezi tot »

29 de piloți și copiloți s-au îmbolnăvit în aceeași zi. Epidemie de salarii mici la TAROM

Piloții TAROM au salariile la jumătate față de cei de la Wizz Air, iar sindicatele din cadrul companiei negociază de vezi tot »

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN vezi tot »

 

De ce s-a declanșat operațiunea ‘Marea Suceală’ la prezidențiale: Ciolacu joacă tare și a îmbrăcat haina de premier

ciolacu ciuca

Liderii coaliției de guvernare au decis, în februarie 2024, calendarul alegerilor din acest an. S-a căzut de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale în septembrie și a parlamentarelor în decembrie. Cu toate că a fost adoptată inclusiv o lege pentru devansarea datei alegerilor prezidențiale și organizarea acestora în 15 și 29 septembrie, imediat după alegerile locale și europarlamentare cei de la PNL s-au răzgândit. Astăzi, de la ora 19.00, va avea loc o ședință a coaliției, în care PNL va încerca să pună în scenă ”Marea Suceală” și vor încerca să mute data prezidențialelor în decembrie, însă Marcel Ciolacu le arată liberalilor ”haina de premier” și se opune cu toată forța.

Imediat după ședința de coaliție din februarie, forurile de conducere ale PSD și PNL au validat deciziile privind calendarul alegerilor din anul 2024.

La scurt timp după alegerile locale și europarlamentare, Nicolae Ciucă a dat startul ”Marii Suceli” și a cerut o nouă discuție în coaliție pentru a schimba data alegerilor prezidențiale.

„Alegerile, în momentul de faţă, neexistând încă o hotărâre de guvern care să stabilească data alegerilor, poate să intre în discuţie şi să analizăm, să vedem care sunt părţile bune, care sunt părţile mai puţin bune, vizavi de o campanie în timp de vară, sau să le ducem acolo unde într-adevăr au fost de-a lungul timpului, aproape de alegerile parlamentare”, a spus Ciucă.

Din februarie și până acum un singur lucru s-a schimbat în mod fundamental: Klaus Iohannis nu mai are șanse la șefia NATO. S-a speculat intens asupra faptului că PNL și PSD ar fi devansat alegerile prezidențiale pentru că președintele Klaus Iohannis ar fi urmat să demisioneze și să preia funcția de secretar general al NATO.

Din februarie și până acum, acesta este singurul element fundamental care s-a schimbat: Klaus Iohannis nu mai are nicio șansă să preia șefia NATO. Acesta ar putea fi motivul pentru care liberalii s-au sucit și nu vor să mai respecte decizia adoptată în coaliție.

De asemenea, surse politice susțin că liberalii sunt cu ochii pe sondaje. Cu Iohannis la NATO, alta era strategia și l-ar fi putut impune mai ușor pe Nicolae Ciucă, mizând pe cariera sa militară. Cum acest ”as din mânecă” a picat, întreg scenariul liberalilor se schimbă și strategii au nevoie de timp pentru a-l promova pe Nicolae Ciucă diferit.

Nicolae Ciucă este extrem de misterios în ceea ce privește motivele ”răzgândelii”. La întrebarea „ce se întâmplă cu alegerile prezidențiale”, Ciucă a răspuns „ce trebuie”.