PSD nu rămâne pasiv la alerta mondială declanșată de virusul din China: Ce prioritate are în această sesiune parlamentară

În contextul virusului mortal din China care amenință și alte state, PSD a transmis că, în viitoarea sesiune parlamentară, va vezi tot »

Previziune SUMBRĂ pentru Guvernul Orban: La cât ar putea ajunge deficitul bugetar anul acesta

Consiliul Fiscal estimează un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 cuprins între 4,6 – 4,8% din PIB, anticipând vezi tot »

Olguța Vasilescu, către Florin Cîțu: PNL se împrumută TRIPLU! Unde sunt banii?

Lia Olguța Vasilescu are o întrebare pentru ministrul Florin Cîțu după ce a spus că PNL se împrumută triplu față vezi tot »

HALUCINANT Ministrul Transporturilor a găsit SOLUȚIA pentru aglomerarea de pe DN1: Un drum FORESTIER

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a propus marţi mai multe soluţii temporare de reducere a blocajelor rutiere de pe DN1 din vezi tot »

FĂRĂ CUVINTE Florin Cîțu a împrumutat, azi, TREI MILIARDE DE EURO, de pe pieţele externe, cu scadență peste 12 și 30 de ani

Florin Cîțu a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în vezi tot »

 

Decizii importante in ședința Biroului Permanent Interimar PSD

claudiu manda psd

Azi, 09 decembrie 2019, a avut  loc ședința Biroului Permanent Interimar al PSD unde s-au luat cîteva decizii importante și demult asteptate de către români:

  1. PSD va susține impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din Romania. Pensiile mici nu vor fi afectate in niciun fel, in schimb pensiile de zeci de mii de lei vor scădea la un nivel suportabil pentru buget și se va realiza astfel o rearanjare echitabila a tuturor pensiilor din sistemul public. Legea este deja in Parlament și a trecut de votul din Senat, iar decizia PSD este de a susține, fara echivoc, această lege și in Camera Deputaților. Guvernul PNL propune doar eliminarea unor pensii speciale. Cu exceptii. Demagogie pură. PSD propune clar și asumat impozitarea TUTUROR pensiilor speciale.
  2. PSD sustine principiul eliminării cumulului de pensie și salariu în sistemul bugetar. Exista, e adevarat, decizii ale Curții Constituționale in acest sens și se va analiza in Parlament o varianta optimă, dar susținem clar acest principiu!
  3. PSD sustine ordinea constituțională și face un apel către Guvernul PNL sa faca același lucru. Dacă vom identifica derapaje constitutionale și asumări a răspunderii Guvernului PNL pe legi care sunt deja in Parlament in dezbatere, vom sesiza Curtea Constituțională.
  4. PSD va ataca la Curtea Constituțională orice modificare a legislației electorale care încalcă recomandările Comisiei de la Venetia sau a Curții Constituționale din România. Prima recomanda menținerea legislației electorale cu 1 an inainte de scrutin, iar a doua cu 6 luni. Ambele termene sunt depășite!  La ședința Biroului Permanent Interimar al PSD din partea Olteniei a participat presedintele PSD DOLJ, Claudiu Manda.