Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră corupt şi incapabil să gestioneze economia

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată o percepţie negativă a românilor vezi tot »

Violeta Alexandru a fost HUIDUITĂ de un pensionar la o conferință de presă

Scandal la o conferință de presă susținută de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în sectorul 6 al Capitalei. Un pensionar a început vezi tot »

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE „Pentru ca toate au un inceput!”

Inceputul anului 2020 a adus in lume un virus care a schimbat radical desfasurarea normala a vietii de zi cu vezi tot »

Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în vezi tot »

Ciolacu a răbufnit: ‘Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor!’

Guvernul Orban nu s-a lăsat până „nu a mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor, vezi tot »

 

Decizii importante in ședința Biroului Permanent Interimar PSD

claudiu manda psd

Azi, 09 decembrie 2019, a avut  loc ședința Biroului Permanent Interimar al PSD unde s-au luat cîteva decizii importante și demult asteptate de către români:

  1. PSD va susține impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din Romania. Pensiile mici nu vor fi afectate in niciun fel, in schimb pensiile de zeci de mii de lei vor scădea la un nivel suportabil pentru buget și se va realiza astfel o rearanjare echitabila a tuturor pensiilor din sistemul public. Legea este deja in Parlament și a trecut de votul din Senat, iar decizia PSD este de a susține, fara echivoc, această lege și in Camera Deputaților. Guvernul PNL propune doar eliminarea unor pensii speciale. Cu exceptii. Demagogie pură. PSD propune clar și asumat impozitarea TUTUROR pensiilor speciale.
  2. PSD sustine principiul eliminării cumulului de pensie și salariu în sistemul bugetar. Exista, e adevarat, decizii ale Curții Constituționale in acest sens și se va analiza in Parlament o varianta optimă, dar susținem clar acest principiu!
  3. PSD sustine ordinea constituțională și face un apel către Guvernul PNL sa faca același lucru. Dacă vom identifica derapaje constitutionale și asumări a răspunderii Guvernului PNL pe legi care sunt deja in Parlament in dezbatere, vom sesiza Curtea Constituțională.
  4. PSD va ataca la Curtea Constituțională orice modificare a legislației electorale care încalcă recomandările Comisiei de la Venetia sau a Curții Constituționale din România. Prima recomanda menținerea legislației electorale cu 1 an inainte de scrutin, iar a doua cu 6 luni. Ambele termene sunt depășite!  La ședința Biroului Permanent Interimar al PSD din partea Olteniei a participat presedintele PSD DOLJ, Claudiu Manda.