Daniel Dragomir sare în apărarea Olguței Vasilescu și-l nimicește pe Dumitru Dumbravă: ‘Specimenul ăsta a băgat oameni nevinovați la pușcărie’

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir anunță că va transmite, în cursul zilei de vineri, atât Comisiei SRI cât și directorului vezi tot »

Olguța Vasilescu a răbufnit pe Facebook: ‘Dacă nu au putut să mă bage în beci, securiștii mă vor în groapă’

Fostul secretar general al SRI, Dumitru Dumbravă, a postat pe pagina personală un banc ce o ironizeză pe Olguța Vasilescu. vezi tot »

ȘOCANT – Fost general SRI, glumă macabră cu Olguța Vasilescu

Fostul secretar general al SRI, Dumitru Dumbravă, a postat pe pagina personală un banc ce o ironizeză pe Olguța Vasilescu. vezi tot »

Codrin Ştefănescu își avertizează adversarii politici: Nu dăm înapoi pe AMNISTIE

PSD nu renunţă la ordonanţă de urgenţă pe graţiere şi amnistie! O spune chiar secretarul general al partidului Codrin Ştefănescu care vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu a prezentat DOCUMENTELE cerute de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile a doi miniștri vezi tot »

 

Deputatul Eliza Peța – Ștefănescu: Debut cu dreptul în primul mandatul

eliza peta

Aflată la primul mandat de parlamentar, Eliza Peța – Ștefănescu este dovada că PSD Dolj nu a greșit atunci când, la alegerile din 2016, a decis să mizeze pe tineri.

Conform site-ului Camerei Deputaților, Eliza Peța – Ștefănescu și-a pus semnătura pe nu mai puțin de 21 de inițiative legislative, din care două au devenit deja legi: Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (153/2017) și Legea de schimbare a denumirii satului Răcarii de Jos, comuna Brădești, în Răcari (Legea 226/2017).

Cu pași mărunți, explicabili pentru orice politician aflat la debutul în Parlamentul României, Eliza Peța – Ștefănescu pare decisă să-și croiască drum spre aripa socială a PSD. Mărturie stă Comisia pentru muncă şi protecţie socială, al cărei membru este din acest an. „Consider că protecţia socială este extrem de importantă pentru România. De aceea cred că misiunea principală, pe care noi, PSD, ne-am şi asumat-o, este aceea de a asigura un parcurs constant către îmbunătățirea nivelului de trai al populației, de întărire a coeziunii sociale și reducerea decalajelor față de statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Consider că impunerea unui nivel de trai cât mai ridicat pentru toți cetățenii trebuie să fie obiectivul fundamental al României. Și mă bucur că prin programul de guvernare votat de români în urmă cu un an ne-am asumat această misiune esențială şi suntem determinați să continuăm demersurile pentru a realiza o piață a muncii inclusivă, pentru reducerea inegalităților și menținerea modelului social european. Eu şi colegii mei ne dorim un model de creștere economică bazat pe un set coerent de politici publice și măsuri progresiste“, a declarat Eliza Peța – Ștefănescu.

Spune că s-a adaptat destul de bine la viața de parlamentar, și asta grație faptului că, în actualul Legislativ, sunt extrem de mulți tineri, cei mai mulți provenind chiar din rândurile social-democraților. „Din actualul legislativ fac parte foarte mulţi tineri, foarte mulţi provenind chiar din PSD și mă bucur că organizația de la Dolj a promovat tinerii în Parlament.
După cum am spus-o şi în campanie,
PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în ţară, să profeseze și să-și întemeieze o familie aici. România are nevoie de medici buni, de profesori motivați, de ingineri sau muncitori care să lucreze aici, acasă. Vrem să îi convingem pe tineri să îndrăznească să creadă în România. Pentru asta însă este nevoie de efort şi implicare. Și mă bucur că pot fi parte a acestei provocări“, a adăugat parlamentarul doljean. 

Legea salarizării unitare, promisiune îndeplinită
Cum este final de an, iar bilanțurile sunt la modă, am întrebat-o pe tânăra Eliza Peța – Ștefănescu cum s-a văzut 2017 de pe băncile Parlamentului. Concret, care crede că ar fi marea victorie reușită de parlamentarii social-democrați în anul care stă să se încheie. „Cred că adoptarea proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar a fost o mare victorie. Asta deoarece Legea salarizării unitare reprezintă un pas important către integrarea reală a României în Uniunea Europeană. Este o lege care va conduce la eficientizarea sistemului de salarizare în domeniul public şi a contribuit la creşterea netă a veniturilor românilor. În plus, este o promisiune onorată a noastră, a PSD. Iar eu cred cu tărie că, dacă vom rămâne fideli promisiunilor făcute românilor cu toţii vom avea de câştigat“, a spus Eliza Peța -Ștefănescu.