Simona Halep, victorie senzațională la Australian Open în fața lui Osaka

Simona Halep, locul I WTA, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, calificarea în sferturile de finală, după vezi tot »

Cu ce se va ocupa Mihai Tudose, după ce a plecat de la Palatul Victoria

Fostul premier Mihai Tudose va prelua o altă „însărcinare politică”, probabil în Parlament, a declarat duminică seară primarul Capitalei, Gabriela vezi tot »

O vedetă pleacă de la PRO TV. Care este motivul pentru care şi-a dat demisia

Actorul Dragoş Bucur şi-a dat demisia de la „Visuri la cheie”,  după trei sezone. Acesta şi-a motivat plecarea prin faptul vezi tot »

Alertă METEO – Opt judeţe sunt din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori

Opt judeţe se află din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori, avertizarea fiind valabilă până la ora vezi tot »

Zi DECISIVĂ – PSD decide azi miniștrii Guvernului Dăncilă. Cine pleacă, cine se întoarce

Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se întrunească luni pentru a discuta componenţa viitorului guvern, care va avea aceeaşi vezi tot »

 

Deputatul Eliza Peța – Ștefănescu: Debut cu dreptul în primul mandatul

eliza peta

Aflată la primul mandat de parlamentar, Eliza Peța – Ștefănescu este dovada că PSD Dolj nu a greșit atunci când, la alegerile din 2016, a decis să mizeze pe tineri.

Conform site-ului Camerei Deputaților, Eliza Peța – Ștefănescu și-a pus semnătura pe nu mai puțin de 21 de inițiative legislative, din care două au devenit deja legi: Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (153/2017) și Legea de schimbare a denumirii satului Răcarii de Jos, comuna Brădești, în Răcari (Legea 226/2017).

Cu pași mărunți, explicabili pentru orice politician aflat la debutul în Parlamentul României, Eliza Peța – Ștefănescu pare decisă să-și croiască drum spre aripa socială a PSD. Mărturie stă Comisia pentru muncă şi protecţie socială, al cărei membru este din acest an. „Consider că protecţia socială este extrem de importantă pentru România. De aceea cred că misiunea principală, pe care noi, PSD, ne-am şi asumat-o, este aceea de a asigura un parcurs constant către îmbunătățirea nivelului de trai al populației, de întărire a coeziunii sociale și reducerea decalajelor față de statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Consider că impunerea unui nivel de trai cât mai ridicat pentru toți cetățenii trebuie să fie obiectivul fundamental al României. Și mă bucur că prin programul de guvernare votat de români în urmă cu un an ne-am asumat această misiune esențială şi suntem determinați să continuăm demersurile pentru a realiza o piață a muncii inclusivă, pentru reducerea inegalităților și menținerea modelului social european. Eu şi colegii mei ne dorim un model de creștere economică bazat pe un set coerent de politici publice și măsuri progresiste“, a declarat Eliza Peța – Ștefănescu.

Spune că s-a adaptat destul de bine la viața de parlamentar, și asta grație faptului că, în actualul Legislativ, sunt extrem de mulți tineri, cei mai mulți provenind chiar din rândurile social-democraților. „Din actualul legislativ fac parte foarte mulţi tineri, foarte mulţi provenind chiar din PSD și mă bucur că organizația de la Dolj a promovat tinerii în Parlament.
După cum am spus-o şi în campanie,
PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în ţară, să profeseze și să-și întemeieze o familie aici. România are nevoie de medici buni, de profesori motivați, de ingineri sau muncitori care să lucreze aici, acasă. Vrem să îi convingem pe tineri să îndrăznească să creadă în România. Pentru asta însă este nevoie de efort şi implicare. Și mă bucur că pot fi parte a acestei provocări“, a adăugat parlamentarul doljean. 

Legea salarizării unitare, promisiune îndeplinită
Cum este final de an, iar bilanțurile sunt la modă, am întrebat-o pe tânăra Eliza Peța – Ștefănescu cum s-a văzut 2017 de pe băncile Parlamentului. Concret, care crede că ar fi marea victorie reușită de parlamentarii social-democrați în anul care stă să se încheie. „Cred că adoptarea proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar a fost o mare victorie. Asta deoarece Legea salarizării unitare reprezintă un pas important către integrarea reală a României în Uniunea Europeană. Este o lege care va conduce la eficientizarea sistemului de salarizare în domeniul public şi a contribuit la creşterea netă a veniturilor românilor. În plus, este o promisiune onorată a noastră, a PSD. Iar eu cred cu tărie că, dacă vom rămâne fideli promisiunilor făcute românilor cu toţii vom avea de câştigat“, a spus Eliza Peța -Ștefănescu.