Festivalul Antic Pelendava, în Piaţa Fraţii Buzeşti

Aflat la a III-a ediţie, Festivalul Antic Pelendava se va ţine în perioada 10-11 octombrie în Piaţa Fraţii Buzeşti. Centrul vezi tot »

Se asfaltează în Bariera Vâlcii

Prima zi din lună a regăsit pe strada Bariera Vâlcii utilajele de asfaltare. După mai multe luni de disconfort, craiovenii vezi tot »

Colibri are pregătit un octombrie plin cu spectacole şi festivaluri

Teatrul Colibri îi aşteaptă pe craioveni într-o nouă călătorie prin lumea celor mai frumoase poveşti ale lumii, aduse în scenă vezi tot »

VIDEO / Loredana Groza a dedicat un întreg concert Mariei Tănase: „Este muza mea. Am descoperit cântecele ei, prin mama“

Loredana Groza a urcat aseară, de la ora 21.00, pe scenă la Sala Polivalentă din Craiova. Artista a interpretat îndrăgitele melodii ale vezi tot »

Lavinia Craioveanu, noul preşedinte OFSD Dolj

Inspectorul şcolar  Lavinia Craioveanu, care deţine şi funcţia de director al Grupului Şcolar CFR din Craiova o înlocuieşte în funcţia de vezi tot »

 

DOLJ / “Scorpionii Negri” au plecat în ultima misiune în Afganistan

army

Militarii Batalionului 20 Infanterie Dolj – “Scorpionii Negri” au plecat duminică în Afganistan, aceasta fiind ultima misiune la care participă militarii români în acest teatru de operaţii. “Sunteţi militari cu o vastă experienţă în teatrele de operaţii pentru că aţi îndeplinit, de-a lungul timpului, numeroase misiuni în Afganistan, Bosnia şi Irak, unde aţi demonstrat profesionalism şi determinare. De aceea sunt convins că, şi de această dată, vă veţi îndeplini misiunile la standarde ridicate”, a spus ministrul Mircea Duşa la ceremonia de plecare a acestor militari, potrivit unui comunicat al MApN.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale le-a cerut să depună tot efortul pentru o cooperare excelentă cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane, astfel încât “acestea să preia conducerea şi să asigure un mediu de securitate stabil care să favorizeze dezvoltarea economică şi instituţională a Afganistanului”, informează Agerpres. Principala misiune a militarilor craioveni este menţinerea securităţii şi stabilităţii în aria de responsabilitate în care vor acţiona (o porţiune din autostrada A1), de susţinere a autorităţilor locale în vederea extinderii autorităţii guvernamentale, precum şi asigurarea libertăţii de mişcare a forţelor de coaliţie.