Volodimir Zelenski le-a dat ordin liderilor G7: Data până la care trebuie să se încheie războiul rus în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat luni pe liderii G7, reuniţi într-un summit în Germania, ”să facă maximum” pentru a vezi tot »

Suspans prelungit până în toamnă pentru Darius Vâlcov – Iccj repune pe rol mega-dosarul de corupție în loc să decidă dacă se continuă sau nu judecata

Instanța supremă a amânat, repus, luni pe rol dosarul de mare corupție în care sunt analizate apelurile DNA și ale vezi tot »

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost prins în Paris. Acesta fugise din țară de aproape  doi ani de zile, după vezi tot »

România Educată s-a prăpădit la Evaluarea Națională

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în vezi tot »

Guvernul va compensa prețul la carburanti pentru trei luni

Guvernul va lua o decizie joi cum va face cu scăderea prețurilor la combustibil, iar decizia va fi anunțată după vezi tot »

 

Drepturile etnicilor români încă nu se respectă în Ucraina: statul român face noi demersuri

646x404

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu, alături de reprezentanţi ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), a efectuat, în perioada 7-9 mai, o vizită de lucru în Ucraina, principalele teme de discuţii cu autorităţile locale şi regionale vizând drepturile minorităţii româneşti din regiune, calendarul proiectelor şi programelor derulate de către DRP în anul 2022, dar şi continuarea demersurilor de acordare a burselor pentru elevii etnici români care învaţă limba română sau în limba română.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, agenda vizitei a cuprins întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor locale şi regionale, ai mediului asociativ românesc, dar şi cu reprezentanţi ai mass-media de limba română şi ai clerului. În contextul vizitei, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a transmis un mesaj de susţinere pentru comunitatea românească din Ucraina. “În aceste vremuri de grea încercare pentru noi toţi, trebuie să ne păstrăm credinţa că lucrurile se vor aşeza şi că vom reveni la normal. Atât în numele meu, cât şi al instituţiei pe care o reprezint, vă asigur că vom depune toate diligenţele să susţinem comunitatea românească din Ucraina şi să ne asigurăm în continuare că drepturile etnicilor români vor fi respectate. Copiii noştri să înveţe limba română şi să îşi păstreze apartenenţa la identitatea românească – acesta este un deziderat unanim pentru care voi lupta mai departe”, a afirmat Cârciu, citat în comunicat.