Alegeri prezidențiale: Geoană domină preferințele electoratului. În turul doi ar câștiga în fața lui Ciolacu, Ciucă și Simion – Sondaj INSCOP

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu vezi tot »

Mariana Chipirlin: viziune și acțiune pentru localitatea Perișor

Candidatul PSD a dovedit în ultimii patru ani că este edilul potrivit pentru Perișor. Cu un palmares impresionant de proiecte vezi tot »

Vestea anului pentru locuitorii județului Dolj!

Guvernul Marcel Ciolacu a prioritizat proiectul de realizare a conductei de transport gaze naturale pe traseul Segarcea – Băileşti- Pleniţa vezi tot »

Ionuţ Octavian Barbu, candidatul PSD Dolj pentru Primăria Cerăt: „Ce alții promit, eu realizez”

Exemplul unei conduceri durabile: continuitate și inovație în Comuna Cerăt, pentru al patrulea mandat Comuna Cerăt se aliniază tendințelor de vezi tot »

Partidul Social Democrat susține un lider ai tinerei generații la Amărăștii de Sus

Iulian Duță intră în lupta pentru primărie cu idei și obiective care vizează dezvoltarea comunității pe termen lung, dar și vezi tot »

 

Dublă lovitură pentru Klaus Iohannis: Italia și Suedia îl susțin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO

original_summit_nato_-_sosire_si_declaratii_11_iulie_2023_6

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă.

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a justificat decizia guvernului de la Stockholm, declarând că Rutte “este un lider înţelept cu o experienţă solidă”. Într-un comunicat preluat de Reuters, el a adăugat că, “în vremuri caracterizate de incertitudini sporite şi de o situaţie în degradare a politicii de securitate, este nevoie de o NATO solidă, care prin descurajare şi apărare să contribuie la securitatea tuturor aliaţilor şi la promovarea păcii şi a libertăţii”, conform Agerpres.

În acelaşi sens s-a pronunţat şi ministrul de externe italian Antonio Tajani, citat de ANSA: “Am discutat ieri despre viitorul secretar general şi ne-am reafirmat poziţia, care este în favoarea prim-ministrului olandez Mark Rutte”, a spus el cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de externe din NATO.

Şeful diplomaţiei Italiei a arătat că “există o largă majoritate” în favoarea lui Rutte, dar “va trebui să aşteptăm răspunsurile Turciei, României şi Ungariei, care susţin candidatura preşedintelui român Klaus Iohannis”. “Dar sper că putem ajunge la un acord”, a adăugat el.