Moment ISTORIC – Regina Elena a revenit în România! Ce mesaj transmite Viorica Dăncilă

Regina-Mamă Elena va rămâne în conştiinţa românilor ca un om de stat curajos, iubitor de neam şi de ţară, a vezi tot »

BOMBA ZILEI – Liviu Dragnea cere anularea condamnării

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a formulat, vineri, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia vezi tot »

Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM: ‘Cei vinovați trebuie sancționați’

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la vezi tot »

Viorica Dăncilă, în rol de infirmieră – a acordat primul ajutor unui bărbat căruia i s-a făcut rău la un miting PSD

Premierul Viorica Dancilă a acordat joi, împreună cu alte persoane din stafful său, primul ajutor unui bărbat căruia i s-a vezi tot »

Viorica Dăncilă, atacuri violente la adresa PNL: ‘Știm ce ne așteaptă a doua zi când va va veni un nou Guvern? Sunteți cifre pentru ei’

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a transmis, joi, în timpul unui miting electoral în județul Constanța, că PNL îi consideră cifre vezi tot »

 

După Olguța Vasilescu, și Tăriceanu sare la gâtul sindicaliștilor: ‘Domnul Hossu vrea să apară la TV. Vom majora în continuare şi salariile şi pensiile’

tariceanu

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seară la România TV că salariile şi pensiile vor fi majorate în continuare, în ciuda conflictului care există în acest moment între sindicate şi Guvern.

“Ne-am angajat la acest lucru înainte de alegeri şi mergem înainte şi anul viitor vom majora în continuare şi salariile şi pensiile, guvernul lucrează la legile care pregătesc construcţia bugetară. Luni am discutat cu premierul, membri ai cabinetului şi lucrurile au fost convenite, dar cred că în primul rând e de resortul guvernului să facă anunţul oficial. Orice ezitare poate să fie interpretată sau orice schimbare şi nu vreau să dăm impresia unei nesiguranţe. Guvernul ia această decizie, au tot dreptul să analizeze variante…greşeala de comunicare e că în anumite faze incipiente au venit cu o serie de cifre comunicate, apoi au fost analize şi mai exacte, au fost modificări şi a apărut o percepţie care cred că este de dorit să fie eliminată şi să nu mai avem discuţii de acest gen. Majorările de salarii şi de pensii vizează în primul rând creşterea puterii de cumpărare…în ce priveşte salariile, creşterea trebuie să fie un stimulent pentru forţa de muncă să rămână în România, nu avem numai o migraţie în străinătate, este un exod de forţă de muncă calificată…medici, asistente, specialişti IT, muncitori calificaţi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce priveşte conflictul dintre sindicate şi Guvern, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu contestă dreptul acestora de a apără drepturile celor pe care îi reprezintă, dar că nu înţelege unde au fost aceste sindicate în 2010 când s-au tăiat salariile.

“Există o parte din sindicate care fac foarte multe declaraţii şi unele sunt îngrijorătoare, spun că vor scădea salariile…salariile nu vor scădea cu un leu, costurile pentru angajator nu vor creşte cu un leu, va pune guvernul pe hârtie. Văd că acuma sunt foarte vocale, nu contest dreptul sindicatelor de a apăra drepturile celor pe care-i reprezinte…dar pe 1 iulie 2010, când salariile şi pensiile au fost tăiate, unde erau sindicatele? N-au scos un cuvinţel, or fi fost unii din ei strânşi cu uşa de fostul preşedinte…o fi adevărat, n-o fi, dar prea au tăcut din gură. Este grav pentru că aruncă în piaţă informaţii false care creează panică şi vă spun clar ca oficial al statului român, nu-mi pot permite…nu va scădea niciun salariu şi nu va creşte niciun cost la angajator. Este adevărat că dl Hossu care are o lungă experienţă sindicală ştie că dacă azi ar fi declarat “confirm că nu vor exista scăderi la salarii”, n-ar fi fost nicio ştire, Hossu n-ar fi apărut la tv…el vrea să apară. Nu vreau să intru cu dl Hossu în polemică, ştie cum se calculează salariul şi dacă ar fi vrut să fie corect, ar fi spus “salariile nu vor scădea”, dar vrea să apară la tv şi e o lipsă de responsabilitate, eu mă aşteptam să aibă o atitudine onestă”, a mai spus Tăriceanu.