Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

Radu Preda: Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale

 Radu Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului vezi tot »

ALERTĂ – România se apropie de 20.000 de persoane infectate cu COVID-19! Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până miercuri, în România au fost confirmate 19.669 de cazuri de COVID-19, dintre aceste, 13.800 fiind declarate vindecate și externate. vezi tot »

Radu Preda iese la atac după ce Isărescu a anunțat dezastrul economic pentru România: ‘Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?’

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, reacționează după ce Banca Națională a României a anunțat dezastrul economic care ne așteaptă, lansând critici dure vezi tot »

 

După Olguța Vasilescu, și Tăriceanu sare la gâtul sindicaliștilor: ‘Domnul Hossu vrea să apară la TV. Vom majora în continuare şi salariile şi pensiile’

tariceanu

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seară la România TV că salariile şi pensiile vor fi majorate în continuare, în ciuda conflictului care există în acest moment între sindicate şi Guvern.

“Ne-am angajat la acest lucru înainte de alegeri şi mergem înainte şi anul viitor vom majora în continuare şi salariile şi pensiile, guvernul lucrează la legile care pregătesc construcţia bugetară. Luni am discutat cu premierul, membri ai cabinetului şi lucrurile au fost convenite, dar cred că în primul rând e de resortul guvernului să facă anunţul oficial. Orice ezitare poate să fie interpretată sau orice schimbare şi nu vreau să dăm impresia unei nesiguranţe. Guvernul ia această decizie, au tot dreptul să analizeze variante…greşeala de comunicare e că în anumite faze incipiente au venit cu o serie de cifre comunicate, apoi au fost analize şi mai exacte, au fost modificări şi a apărut o percepţie care cred că este de dorit să fie eliminată şi să nu mai avem discuţii de acest gen. Majorările de salarii şi de pensii vizează în primul rând creşterea puterii de cumpărare…în ce priveşte salariile, creşterea trebuie să fie un stimulent pentru forţa de muncă să rămână în România, nu avem numai o migraţie în străinătate, este un exod de forţă de muncă calificată…medici, asistente, specialişti IT, muncitori calificaţi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce priveşte conflictul dintre sindicate şi Guvern, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu contestă dreptul acestora de a apără drepturile celor pe care îi reprezintă, dar că nu înţelege unde au fost aceste sindicate în 2010 când s-au tăiat salariile.

“Există o parte din sindicate care fac foarte multe declaraţii şi unele sunt îngrijorătoare, spun că vor scădea salariile…salariile nu vor scădea cu un leu, costurile pentru angajator nu vor creşte cu un leu, va pune guvernul pe hârtie. Văd că acuma sunt foarte vocale, nu contest dreptul sindicatelor de a apăra drepturile celor pe care-i reprezinte…dar pe 1 iulie 2010, când salariile şi pensiile au fost tăiate, unde erau sindicatele? N-au scos un cuvinţel, or fi fost unii din ei strânşi cu uşa de fostul preşedinte…o fi adevărat, n-o fi, dar prea au tăcut din gură. Este grav pentru că aruncă în piaţă informaţii false care creează panică şi vă spun clar ca oficial al statului român, nu-mi pot permite…nu va scădea niciun salariu şi nu va creşte niciun cost la angajator. Este adevărat că dl Hossu care are o lungă experienţă sindicală ştie că dacă azi ar fi declarat “confirm că nu vor exista scăderi la salarii”, n-ar fi fost nicio ştire, Hossu n-ar fi apărut la tv…el vrea să apară. Nu vreau să intru cu dl Hossu în polemică, ştie cum se calculează salariul şi dacă ar fi vrut să fie corect, ar fi spus “salariile nu vor scădea”, dar vrea să apară la tv şi e o lipsă de responsabilitate, eu mă aşteptam să aibă o atitudine onestă”, a mai spus Tăriceanu.