Marcel Ciolacu, atac incendiar la adresa lui Iohannis: nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga ”Legea Trianon”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Centenarului de la semnarea Tratatului de pace vezi tot »

Radu Preda iese la rampă după decizia CCR: ‘PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban’

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii vezi tot »

Radu Preda: Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale

 Radu Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului vezi tot »

ALERTĂ – România se apropie de 20.000 de persoane infectate cu COVID-19! Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până miercuri, în România au fost confirmate 19.669 de cazuri de COVID-19, dintre aceste, 13.800 fiind declarate vindecate și externate. vezi tot »

Radu Preda iese la atac după ce Isărescu a anunțat dezastrul economic pentru România: ‘Oare pentru cine guvernanți domnilor liberali?’

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, reacționează după ce Banca Națională a României a anunțat dezastrul economic care ne așteaptă, lansând critici dure vezi tot »

 

Economistul Adrian Câciu, lecţie gratuită pentru Guvernul Orban. Lia Olguţa Vasilescu, reacţie: Nu le mai deschideţi capul

robor, economie

Adrian Câciu a oferit o lecţie de economie gratuită pe pagina sa de socializare noului Guvern. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat ironic şi i-a transmis acestuia să nu le mai deschidă capul liberalilor. 

“În general la nici un minister nu sunt bani. Nu fiți șocați, șocați pot fi cei care nu cunosc procedura ALOP, adică ordonanțarea și lichidarea cheltuielilor. Toți banii sunt la MFP și în buffer-ul de trezorerie.

Ministerele pentru a cheltui sume, fac o cerere de deschidere credite bugetare adresata MFP, după ce au făcut procedura de ordonanțare a cheltuielilor.

De abia după ce MFP aprobă deschiderea de credite bugetare, se virează banii din Trezorerie în conturile ministerului respectiv, unde are loc faza a doua a ALOP, respectiv lichidarea cheltuielii. Nu de alta, dar tare mi-e ca unii aduna ce nu are cum sa existe.

A se citi legea 500/2002 și OMFP 1792/2002 cu modificările și completările ulterioare.

Enjoy ca și asta e o lecție de economie gratuita. Deocamdată!”, a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

“Lăsaţi-i proşti, nu le mai deschideţi capul! Să caşte năuciţi ochii la “gaură” în continuare şi să se mire de unde am avut noi atâţia bani să aruncăm cu ei în populaţie…”, a scris şi fostul ministru al Muncii.