Lia Olguța Vasilescu face acuzații EXPLOZIVE după desantul pregătit de Curtea de Conturi

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat miercuri seară, la Antena 3, că se bucură de controlul pe care îl va vezi tot »

Șeful Comisiei SRI răspunde criticilor CCR

Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda (PSD), a transmis miercuri că decizia CCR privind protocoalele secrete vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu: Iohannis se comportă ca un copil

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat miercuri seară, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis se comportă „ca un vezi tot »

Florin Iordache, prima reacție după victoria definitivă de la CCR pe tema protocoalelor

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, miercuri, după ce judecătorii CCR au admis sesizarea referitoare la existența unui conflict vezi tot »

CCR, decizie crucială în scandalul protocoalelor: SRI a intervenit ilegal în dosare

CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre vezi tot »

 

Eveniment ISTORIC la Ateneu – România preia oficial Președinția Consiliul UE. Liderii europeni vin în Capitală

breaking news

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani și al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la București, cu ocazia inaugurării Președinției Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie.

Președinția rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere și un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susține discursuri de deschidere premierul Viorica Dăncilă, președintele PE Antonio Tajani, președintele Consiliului European Donald Tusk și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De asemenea, vineri, Jean-Claude Juncker va avea, vineri, întâlniri bilaterale cu președintele Klaus Iohannis și ulterior cu premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă, alături de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferință de presă alături de premierul Viorica Dăncilă.

Alături de Jean-Claude Juncker vor fi primiți, vineri la Cotroceni și membrii Colegiului Comisarilor, în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, a anunțat Administrația Prezidențială.

„Vizita membrilor Comisiei Europene are loc în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (UE), începând cu 1 ianuarie 2019. Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deține Președinția Consiliului UE. Subiectul discuțiilor va fi legat de Președinția României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care România le va gestiona în această perioadă”, potrivit sursei citate, potrivit Mediafax.

Sursa menționată a adăugat că președintele Iohannis va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către țara noastră a Președinției rotative a Consiliului UE va reprezenta „o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european”.

”Președintele Klaus Iohannis va evidenția faptul că România dorește să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ținând cont, însă, de contextul complex în care își va derula activitatea în următoarele șase luni”, conchide Președinția.

Agenda președintelui Comisiei Europene include întâlniri, vineri, și cu președinții Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, conform anunțului reprezentanței CE în România.

România a preluat de la 1 ianuarie 2019, de la Austria, Președinția Consiliului UE, pentru un mandat de șase luni.