SURSE – Florin Cîțu a EXPLODAT, în spatele ușilor închise: ar putea prelua interimatul la Sănătate

Premierul Florin Cîțu ar fi fost extrem de nemulțumit de Vlad Voiculescu, iar decizia demiterii era una luată cu mult vezi tot »

Începe războiul! Dacian Cioloș tună și fulgeră după revocarea lui Voiculescu: ‘Este absolut inacceptabil’

Începe războiul în coaliție! Liderul PLUS Dacian Cioloș reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care vezi tot »

Tot scandalul pentru doar patru pacienţi – Evacuarea în miez de noapte de la Spitalul Foişor mai putea aştepta

Doar patru pacienți cu COVID-19 au ajuns sâmbătă la spitalul Foișor, iar transferul pacienților din unitățile de primiri urgențe către vezi tot »

SCENE INCREDIBILE Spitalul Foișor EVACUAT: Zeci de bolnavi sunt scoși afară pentru că spitalul devine suport COVID-19

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis vezi tot »

Scenariul organizatorilor de nunți: Petreceri reluate din 15 mai

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor propune Guvernului, potrivit Antena 3, ca din 15 mai să se poată organiza din nou vezi tot »

 

Explozie fără precedent a datoriei guvernamentale: 498 miliarde lei la finalul lui 2020

BUCURESTI - PRESEDINTIE - CONSULTARI - PARTIDE - FORMAREA UNUI N

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale. 

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei are scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar  69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Datele sunt calculate pe baza conform metodologiei UE

Economia României a scăzut anul trecut cu 3,9% faţă de 2019, un rezultat mai bun decât estimările anterioare, iar deficitul bugetar s-a majorat la 9,7% din PIB.

După rectificarea bugetară din luna august, Ministerul de Finanţe a anunţat că necesarul brut de finanţare la nivel guvernamental pentru anul 2020 a fost revizuit în creştere, la 138,5 miliarde lei, determinat de nivelul previzionat de 8,6% din PIB (cca 91 miliarde lei) al deficitului bugetar. Suma planificată a fi atrasă de pe piaţa internă s-a majorat la acel moment la circa 80 miliarde lei

În realizarea bugetului pe 2021, Guvernul estimează pentru anul în curs o creştere de 4,3% a economiei, un PIB de 1.116 miliarde lei, în creştere cu 7%, la un nivel similar cu cel din 2019, şi un deficit bugetar de 7,16% din PIB. În 2019, România a avut o creştere economică de 4,1%.