Regizorul Cristi Puiu: Puterea ar face bine să discute cu oamenii, nu să ne trateze ca pe niște vite! Abuzurile trebuie amendate la vot!

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, “Malmkrog”, că este “inuman” ca vezi tot »

Marcel Ciolacu pregătește moțiunea de cenzură: PSD acuză 6 erori care ar fi agravat criza generată de COVID-19

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis duminică, după lansarea Cărții Negre a Guvernării PNL, că după izbucnirea epidemiei de coronavirus, guvernanții vezi tot »

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Primele mijloace moderne vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu conduce detașat în sondaje

Conform cotidianul.ro, Lia Olguța Vasilescu conduce în topul preferințelor electoratului cu 49%. Pe locul doi e Antonie Solomon cu 20%, vezi tot »

Cosmin Vasile, propunerea PSD Dolj la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județen Dolj. ” Vă mulțumesc pentru vezi tot »

 

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE „Pentru ca toate au un inceput!”

© Marius Godeanu - http://www.mgphotography.ro

Inceputul anului 2020 a adus in lume un virus care a schimbat radical desfasurarea normala a vietii de zi cu zi. Toti elevii si studentii aflati in anii terminali au visat, inca din prima zi, la festivitatile de absolvire unde o sa fie premiati si recompensati pentru munca lor timp de patru ani, la imbratisarile de ramas bun, la pozele in tinute speciale.

Promotia 2020 a absolventilor de liceu sau facultate a marcat o premiera in istoria invatamantului. Absolventii nu au avut poze de grup, nu si-au putut imbratisa dascalii sau colegii dar cu ajutorul echipei Royal Models au gasit varianta legala pentru a marca un moment atat de important in viata lor: ABSOLVIREA.       

”Restrictiile impuse de pandemia de coronavirus ne-au distantat, dar nu ne-au impiedicat sa trecem frumos prin linia de finish a acestei calatorii de 4 ani.” – Tom Cringureanu – Manager Royal Models Agency”

Pentru a realiza aceste evenimente Royal Models Agency cu sprijinul oferit de Primaria Municipiului Craiova, Politia Locala Craiova, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dolj, Salubritate Craiova, RAADPFL Craiova si Opera Romana Craiova, au reusit sa creeze cele mai sigure conditii pentru absolventii anului 2020.

 „Am analizat situatia si am incercat sa gasim solutia optima pentru desfasurarea acestor evenimente in siguranta. Ne-am adaptat situatiei si chiar daca a trebuit sa reconfiguram intregul mod de desfasurare al fiecarui eveniment. Chiar daca la inceput au parut a fi unele atipice aceste evenimente au stat sub semnul emotiilor specifice unei festivitati normale, al nostalgiilor, al bucuriei si regretelor deopotriva. – Tom Cringureanu – Manager Royal Models Agency

Pregatirea si desfasurarea acestui gen de evenimente a fost foarte riguroasa, a necesitat cunoasterea in detaliu a cadrului legislativ si, mai presus de toate, iti trebuie o experienta indelungata pentru a te putea aventura pe un „teren” nou creat in aceasta perioada.

Cei care au deschis sezonul festivitatilor de absolvire au fost elevii din Liceul „Voltaire” in locatia Teatrul de Vara din Parc „Nicolae Romanescu”. Urmatoarele doua ceremonii de absolvire au fost realizate in curtea fiecarei institutii scolare pentru elevii absolventi din cadrul Liceului Teoretic „Henri Coanda” si Colegiului National Economic „Gheorghe Chitu”. La cateva zile distanta, tot la Teatrul de Vara, cu emotii, au pasit absolventii Liceului de Arte „Marin Sorescu” si Facultatea de „Educatie Fizica si Sport”. Imediat dupa ultima proba de Bacalaureat in curtea Colegiului National „Fratii Buzesti”, au pasit absolventii pentru a-si lua ramas bun  de la profesorii, care le-au calauzit drumul in cei 4 ani de liceu, de la colegii alaturi de care au trait momente unice si de la liceu, care le va ramane in suflet toata viata. Teatrul de Vara din incinta Parc „Nicolae Romanescu” a gazduit si ceremoniile de absolvire pline de emotie pentru elevii Colegiului National „Elena Cuza”, Liceului Teoretic „Tudor Arghezi” dar si pentru studentii Facultatii de „Economie si Administrarea Afacerilor”.

Au visat ca ultimul clopotel al vietii de liceu sau facultate sa ii aduca impreuna intr-un cadru de sarbatoare, au pus la cale indelung momentul in care, umar la umar, vor arunca tocile in aer si vor striga cu bucurie „am absolvit”.

Nu a fost tocmai umar la umar, a fost la 2 metri distanta, dar important este ca echipa Royal Models a facut realizabil acest vis al lor ,chiar si in aceasta perioada dificila.

Ei sunt „generatia rezistentei si sperantei”, care face fata minunat „unei avalanse de incercari, de situatii noi, incerte, pe care soarta le-a pus in calea drumului lin pe care ar trebui sa il aiba un copil aflat la terminarea ciclului liceal sau de facultate”. O generație care insufla speranta prin atitudinea lor de invingatori!

 „Ceea ce vreau sa le transmit, cu toata convingerea, este sa nu se considere, in niciun caz, o generatie infranta. Uneori vor fi nevoiti sa gestioneze lucruri care sunt peste puterile lor! Sa nu uitati ca toate generatiile au avut un vis! Si mai ales, tineti minte ca nici un ideal nu este prea mare pentru voi!”, le-a transmis Tom Cringureanu – Manager Royal Models Agency