Raluca Turcan, blocaj într-o conferință de presă: ‘Ăăă…care era a treia?’

Vicepremierul Raluca Turcan a ieșit în conferință de presă, începând declarația cu un blocaj. A uitat ce voia să spună. vezi tot »

Marcel Ciolacu, reacție după anunțul Guvernului Orban: ‘Eliminarea pensiilor speciale, un discurs electoral. PSD va propune impozitarea progresivă’

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că desființarea pensiilor speciale reprezintă doar un vezi tot »

Marcel Ciolacu, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Congresul PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința BPN al partidului, că până pe data de 29 vezi tot »

PSD pregătește atacul la Guvernul Orban: Declarațiile lui Marcel Ciolacu

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide cu privire la strategia pe care o vor urma parlamentarii social-democraţi la dezbaterea vezi tot »

Ședință la PSD – se va lua o decizie cu privire la Congresul de anul viitor

Biroul Permanent provizoriu al PSD va decide dacă va fi extraordinar sau ordinar Congresul partidului care urmează să fie organizat vezi tot »

 

FINAL – Parlamentul a adoptat, vineri, proiectul de buget pentru 2019. Ce va decide Iohannis

breaking news

Camera Deputaților și Senatul a adoptat, vineri în plen reunit, bugetul pentru anul 2019. Proiectul prevede majorarea alocației pentru copii de la 84 la 150 de lei, precum și reducerea bugetelor SRI, SIE și SPP, iar banii vor fi alocați programelor Vitamina D și Diabetul juvenil.

Proiectul de buget a fost adoptat cu 275 de voturi „pentru”, 122 „împotrivă” și două abțineri, conform Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, înaintea votului de vineri în plenul reunit, că este un buget realist.

„De data aceasta nu sub forma discursului politic, ci al cifrelor. Pentru mine și Guvern este un moment al adevărului, moment în care putem lăsa declarațiile politice total în afara acestei săli, și pe baza cifrelor prevăzute în proiect să spunem ce se va întâmpla cu viața economică în acest an. Crește salariul minim cu 10%. Acordăm și în acest an voucherele de vacanță de 1.450 lei, precum si indemnizația de hrană echivalentă cu două salarii minime pe economie. Punctul de pensie va crește până la 15%. (…) Deși e un buget care nu poate să răspundă tuturor nevoilor, este un buget realist și cu perspectivă de dezvoltare pentru România. Orice buget este perfectibil”, a declarat Viorica Dăncilă de la tribuna Parlamentului.

Șeful Executivului a adăugat că bugetele locale vor primi mai mulți bani decât în anii precedenți și a atras atenția la știrile false care au afirmat contrariul.

„Aș vrea să dăm la o parte toate știrile false care s-au comunicat despre bugetele comunităților locale. Realitatea nu poate fi contrazisă. Bugetele locale vor primi mai mulți bani decât ân anii precedeni. Aleșii locale vor acea o creștere a veniturilor cu 7 miliarde de lei ce vor proveni din încasările din impozitul pe venit. Bugetul pentru 2019 restabilește adevărul legat de situația noastră ca țară. Dorim ca prin măsurile pe care le-am prezentat să continue creșterea economică, a salariilor în educație și în anii următori. Acest lucru e posibil doar printr-o colaborare între Guvern, Parlament, președinte și societate civilă. Dincolo de jigniri importante sunt proiectele și ceea ce facem pentru români”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a mai anunțat că „până la finalul mandatului meu, îmi doresc ca toate scolile din România să îndeplinească condițiile privind autorizațiile de funcționare”.