CEx la PSD, după decizia CCR privind conflictul între Guvern și Klaus Iohannis

Social-democrații se reunesc în CEx, miercuri, de la ora 18.00, la sediul PSD, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. vezi tot »

Viorica Dăncilă, invitată în SUA – Premierul va avea o întâlnire și cu Mike Pence

Premierul Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Ramona Mănescu au fost invitați să participe, pe 27 septembrie, la New York, la vezi tot »

Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit la adresa PNL: ‘Cum dracului vine criza peste noi doar cand se apropie astia de guvernare?’

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a reacționat dur după ce PNL a anticipat o recesiune tehnică. „Baietii de la PNL vezi tot »

Vești bune pentru călători: 17 tramvaie vor fi achiziţionate pentru municipiul Craiova

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice anunţă că 17 tramvaie, cu lungimea de 25 metri, care vor deservi rutele de vezi tot »

Un senator ALDE dă din casă: Tăriceanu s-a întâlnit pe ascuns cu Orban și cu Turcan

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, joi, că îl știa pe Călin Popescu Tăriceanu drept un om echilibrat, însă în vezi tot »

 

Fost judecător CCR rupe tăcerea: ‘Toată mass-media a spus că se dorește scăparea lui Dragnea’

breaking news

Petre Lăzăroiu, până de curând judecător al Curții Constituționale, a declarat că ai săi colegi din CCR s-au temut să se pronunțe asupra completurilor de trei de la Curtea Supremă, din cauza presiunilor făcute asupra lor. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Lăzăroiu a explicat și de unde au venit acele mai presiuni.

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire ce fel de presiuni au existat asupra judecătorilor CCR, Petre Lăzăroiu a răspuns: ”păi depinde la ce fel de presiuni vă referiți. Eu știu ce am spus, că doar n-am uitat… Amintiți-vă de situația din martie, aprilie, mai, când era pe rol dosarul lui Dragnea. La începutul lui aprilie, a venit sesizarea de la Camera Deputaților. Toată mass-media a spus atunci că se dorește scăparea lui Dragnea. Nu era subiect mai aprins decât ăsta, că CCR trebuie să-l spele pe Dragnea de păcate. Nu s-au întrebat câte sute de oameni sunt în situația lui Dragnea? O parte din colegii mei, pe bună dreptate, au simțit că e o presiune foarte mare”.

Petre Lăzăroiu a mai declarat, pentru B1 TV, că șefa Curții Supreme, Cristina Targea, ar fi susținut că un articol de lege nu mai trebuie aplicat deoarece a căzui în desuetudine.

”Am cerut Curții Supreme să-mi spună punctual câți judecători are Secția Penală, câte dosare a avut punctual din 2003, de când trebuiau să existe, conform legii, completele specializate și, din acest total de dosare, câte sunt pe infracțiunile de corupție. Răspunsul e public: au fost 242 cred de dosare, cu 29 de judecători, din care 140 erau pe corupție. Deci ei mi-au trimis că sunt sufocați de numărul de dosare. Eu am rămas stupefiat când am văzut că sunt 242 de cauze și 172 sunt pe corupție, pe Codul Penal și Legea 78.

În ședință publică, am întrebat-o pe doamna Tarcea dacă apreciază că această lege se mai aplică sau nu. Doamna Tarcea a spus că ”după părerea mea, acest articol nu trebuie să se mai aplice, pentru că e căzut în desuetudine”. Eu așa ceva nu am auzit în 41 de ani de activitate. Ea trebuia să decidem noi atunci, au decis colegii mei azi”, a declarat Petre Lăzăroiu, pentru B1 TV.

Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de Florin Iordache (PSD) pe completurile specializate în cazurile de corupție de la Curtea Supremă. Judecătorii constituționali au stabilit acum că ICCJ nu a respectat legea pentru că nu a organizat completuri specializate pentru faptele de corupție.