Leul se apreciază în fața euro! Francul elveţian, la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,7231 lei/euro, în scădere cu 0,18% faţă vezi tot »

Rupere de nori în 25 de județe – Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi torențiale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii valabil în 25 de judeţe vezi tot »

CCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. vezi tot »

ROBOR, trend descendent – La cât a ajuns indicele, conform BNR

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la vezi tot »

Reacția lui Mircea Geoană la anunțul NATO: E o provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței

Mircea Geoană a declarat că este mândru să fie desemnat în funcția de adjunct al secretarului general al NATO și vezi tot »

 

Fost judecător CCR rupe tăcerea: ‘Toată mass-media a spus că se dorește scăparea lui Dragnea’

breaking news

Petre Lăzăroiu, până de curând judecător al Curții Constituționale, a declarat că ai săi colegi din CCR s-au temut să se pronunțe asupra completurilor de trei de la Curtea Supremă, din cauza presiunilor făcute asupra lor. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Lăzăroiu a explicat și de unde au venit acele mai presiuni.

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire ce fel de presiuni au existat asupra judecătorilor CCR, Petre Lăzăroiu a răspuns: ”păi depinde la ce fel de presiuni vă referiți. Eu știu ce am spus, că doar n-am uitat… Amintiți-vă de situația din martie, aprilie, mai, când era pe rol dosarul lui Dragnea. La începutul lui aprilie, a venit sesizarea de la Camera Deputaților. Toată mass-media a spus atunci că se dorește scăparea lui Dragnea. Nu era subiect mai aprins decât ăsta, că CCR trebuie să-l spele pe Dragnea de păcate. Nu s-au întrebat câte sute de oameni sunt în situația lui Dragnea? O parte din colegii mei, pe bună dreptate, au simțit că e o presiune foarte mare”.

Petre Lăzăroiu a mai declarat, pentru B1 TV, că șefa Curții Supreme, Cristina Targea, ar fi susținut că un articol de lege nu mai trebuie aplicat deoarece a căzui în desuetudine.

”Am cerut Curții Supreme să-mi spună punctual câți judecători are Secția Penală, câte dosare a avut punctual din 2003, de când trebuiau să existe, conform legii, completele specializate și, din acest total de dosare, câte sunt pe infracțiunile de corupție. Răspunsul e public: au fost 242 cred de dosare, cu 29 de judecători, din care 140 erau pe corupție. Deci ei mi-au trimis că sunt sufocați de numărul de dosare. Eu am rămas stupefiat când am văzut că sunt 242 de cauze și 172 sunt pe corupție, pe Codul Penal și Legea 78.

În ședință publică, am întrebat-o pe doamna Tarcea dacă apreciază că această lege se mai aplică sau nu. Doamna Tarcea a spus că ”după părerea mea, acest articol nu trebuie să se mai aplice, pentru că e căzut în desuetudine”. Eu așa ceva nu am auzit în 41 de ani de activitate. Ea trebuia să decidem noi atunci, au decis colegii mei azi”, a declarat Petre Lăzăroiu, pentru B1 TV.

Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de Florin Iordache (PSD) pe completurile specializate în cazurile de corupție de la Curtea Supremă. Judecătorii constituționali au stabilit acum că ICCJ nu a respectat legea pentru că nu a organizat completuri specializate pentru faptele de corupție.