Protest la sud de Dunăre – Bulgarii blochează drumurile pentru a împiedica importul de cereale ucrainene

Producătorii de cereale bulgari au organizat luni proteste şi au cerut oprirea importurilor de grâu din Ucraina, relatează agenţia DPA, vezi tot »

Războiul din Ucraina: bătălia pentru Bahmut a provocat pierderi grele pentru ambele tabere

Ucraina şi Rusia au raportat pierderi grele în bătălia pentru Bahmut. Moscova încearcă de luni de zile să cucerească oraşul vezi tot »

Bursele europene se duc în cap: scăderi puternice din cauza prăbușirii băncii americane SVB

Bursele europene au închis luni în scădere puternică, trase în jos de titlurile bancare, care au înregistrat cea mai slabă vezi tot »

Rareș Bogdan, mesaj clar pentru PSD: ‘Ne vom respecta înțelegerea: PNL va ceda poziția de prim-ministru. În cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre rotativa din luna mai şi posbilitatea ca protocolul cu PSD să fie renegociat vezi tot »

 

Gata cu pensiile speciale uriașe? Marius Budăi face anunțul zilei despre majorarea diferențiată a pensiilor

1-marius-budai-critici-dure-la-adresa-politicienilor-de-dreapta-cu-saracia-oamenilor-cu-nevoile-parintilor-si-bunicilor-nostri

„În momente de criză, și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre majorarea diferențiată a pensiilor. „Noi am discutat și am avut o propunere de majorare de cel puțin 10%, am discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorare a punctului de pensie pentru toată lumea și o majorare diferențiată, adică acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile. Credem foarte mult în această măsură, pentru că în momente de criză și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a evitat să se pronunțe cu privire la ajutorul acordat celor cu pensii mici: „Sunt multe variante pe masă. Luăm decizia în coaliție și transparent voi comunica și vor comunica liderii coaliției”.

„Discuțiile sunt pe final în coaliție, suntem pe final cu construcția bugetului și imediat într-o săptămână, o săptămână și jumătate avem decizia finală”, conchide Budăi. Mărirea eșalonată a punctului de pensie este neconstituțională, spunea, luni, premierul Nicolae Ciucă. Declarația sa a venit după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut duminică seara o majorare diferențiată a pensiilor.