O serie de lideri PNL s-au opus categoric variantei PSD de creștere a pensiilor, în ședința conducerii liberale desfășurată miercuri vezi tot »

Mircea Geoană: NATO a ridicat nivelul de vigilență pe întreg flancul estic, inclusiv în România

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut joi, 16 noiembrie, o declaraţie de presă referitoare la  explzia din vezi tot »

Primele semne că occidentul și SUA încep să se sature de pretențiile lui Zelenski

Responsabilitatea pentru incidentul din Polonia, unde doi oameni au murit după explozia unei rachete rătăcite lansate în războiul Rusiei cu vezi tot »

Casa Albă îl contrazice din nou pe Zelenski: Explozia din Polonia ‘a fost, cel mai probabil, rezultatul unei rachete antiaeriene ucrainene’

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri seară, că nu există niciun indiciu care să contrazică ipoteza preliminară a autorităţilor din vezi tot »

Incident Polonia | Se activează articolul 4 din Tratatul NATO? Ce presupune acesta

Activarea Articolului 4 din Tratatul NATO de către Polonia ar duce la consultări oficiale ale aliaţilor. Articolul acoperă scenariul în vezi tot »

 

Gata cu pensiile speciale uriașe? Marius Budăi face anunțul zilei despre majorarea diferențiată a pensiilor

1-marius-budai-critici-dure-la-adresa-politicienilor-de-dreapta-cu-saracia-oamenilor-cu-nevoile-parintilor-si-bunicilor-nostri

„În momente de criză, și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre majorarea diferențiată a pensiilor. „Noi am discutat și am avut o propunere de majorare de cel puțin 10%, am discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorare a punctului de pensie pentru toată lumea și o majorare diferențiată, adică acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile. Credem foarte mult în această măsură, pentru că în momente de criză și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a evitat să se pronunțe cu privire la ajutorul acordat celor cu pensii mici: „Sunt multe variante pe masă. Luăm decizia în coaliție și transparent voi comunica și vor comunica liderii coaliției”.

„Discuțiile sunt pe final în coaliție, suntem pe final cu construcția bugetului și imediat într-o săptămână, o săptămână și jumătate avem decizia finală”, conchide Budăi. Mărirea eșalonată a punctului de pensie este neconstituțională, spunea, luni, premierul Nicolae Ciucă. Declarația sa a venit după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut duminică seara o majorare diferențiată a pensiilor.