Mircea Geoană cere PNL și PSD să nu îi mai folosească numele în negocieri: „Până ieri îl înjurai și acum devine fost coleg de-al nostru?”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să vezi tot »

Mircea Geoană, aflat la Washington, dezvăluie principalele teme de la Summitul NATO: „Suntem gata cu lecțiile. Am negociat totul”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat la Washington pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, a făcut anunțuri de ultimă oră, luni seara, la vezi tot »

Cum se modifică OUG 84: Poliția va putea să rețină permisul șoferului care refuză testul anti-drog doar 72 de ore

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism vezi tot »

29 de piloți și copiloți s-au îmbolnăvit în aceeași zi. Epidemie de salarii mici la TAROM

Piloții TAROM au salariile la jumătate față de cei de la Wizz Air, iar sindicatele din cadrul companiei negociază de vezi tot »

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN vezi tot »

 

Geoană: Sunt convins că și generațiile viitoare vor duce cu mândrie steagul românesc la sediul NATO din Bruxelles

geoana-1000x600

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis, marți, un mesaj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la ceremonia arborării drapelului național la sediul NATO, subliniind că țara noastră este respectată și că este convins că și generațiile viitoare vor duce, cu mândrie, steagul românesc la sediul din Bruxelles al Alianţei Nord-Atlantice.

Da, România este astăzi în siguranță, în cadrul celei mai puternice alianțe din istoria umanității! Iar românii trebuie să știe că aici, la NATO, inclusiv prin poziția pe care o ocup eu, la vârful Alianței, țara noastră este respectată, este influentă, iar vocea noastră contează și este ascultată. La 20 de ani de la aderarea României la NATO, sunt convins că și generațiile viitoare vor continua să ducă mai departe, cu mândrie, steagul românesc, aici, la sediul NATO din Bruxelles”, a transmis, marți, Secretarul general adjunct al NATO, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Mircea Geoană a comparat aderarea României la NATO cu Marea Unire și menționează că, în ciuda situațiilor tensionate la nivel global, țara noastră „este astăzi sigură”.

Acum 20 de ani, ca ministru de externe al României, am avut imensa onoare să particip la ridicarea drapelului ţării mele ca nou membru al Alianţei Nord-Atlantice. Momentul aderării noastre la NATO poate fi considerat un moment comparabil cu cel al Marii Uniri. A reprezentat momentul revenirii noastre în Occident, a deschis uşa către aderarea la Uniunea Europeană şi visul înaintaşilor noştri de a vedea ţara noastră unită, sigură, independentă, revenind în matca noastră occidentală, se îndeplinea. Moment pe care îl sărbătorim, 20 de ani, o generație, cu război la granițele României, cu tensiune în Orientul Mijlociu, cu tensiuni la nivel global, cu multe, multe provocări. Dar România este astăzi sigură, în cadrul celei mai puternice alianţe din istoria umanităţii”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO.