Mitriţă a adus victoria echipei Al Ahli în etapa a doua din Arabia Saudită: scor 1-0 cu Al Wahda

Fotbalistul echipei Al Ahli, Alexandru Mitriţă, a înscris unicul gol în meciul de pe teren propriu cu Al Wahda, câştigat, vezi tot »

Marcel Ciolacu: ‘Da, suntem pregătiți să preluăm guvernarea’ – Precizări despre pensii, alocații și gigacalorie

Marcel Ciolacu a anunțat, joi seara, cu mai puțin de o lună și jumătate înainte de alegerile parlamentare, că PSD este vezi tot »

Lia Olguța Vasilescu, TUR DE FORȚĂ alături de PSD Dolj

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat lista PSD Dolj pentru vezi tot »

Iohannis plin de NERVI la conferință

Președintele Klaus Iohannis și-a început plin de nervi conferința de presă de miercuri seara. Nu era supărat pe situația medicală vezi tot »

Primarul din Filiași a fost declarat INCOMPATIBIL

Primarul din Filiaşi, judeţul Dolj, Gheorghe Ilie, care a câştigat alegerile locale cu peste 88% din voturi, a fost declarat vezi tot »

 

Guvernul Dăncilă, performanță uriașă: 100 de zile de mandat, 90 de dosare finalizate confirmate de Consiliu și de Parlamentul European

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat miercuri seara bilanțul primelor 100 de zile de exercitare a mandatului Președinției rotative a Consiliului UE, afirmând că s-a reușit finalizarea unui număr de 90 de dosare legislative, toate confirmate în Consiliu și în mare parte și de Parlamentul European.

”Voi face bilanțul celor 100 de zile de exercitare a mandatului Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. În fiecare din cele 100 de zile de mandat, Guvernul României a dovedit eficiență, determinare și capacitatea de a găsi soluții bune pentru cetățenii europeni. Miniștrii PSD-ALDE au coordonat dosare dificile, unele dintre ele amânate din mandatele președințiilor precedente, le-au negociat și adus în stadiul de finalizare. Am dovedit că avem forța și priceperea să deblocăm discuții cu privire la problematici importante pentru viitorul european și să le punem o amprentă practică. Am dovedit alături de Reprezentanța Permanentă și de experții din ministere că avem o echipă puternică și responsabilă. Am convingerea că după acest mandat de șase luni, se va vorbi mai mult despre România ca despre o țară cu o voce puternică și respectată în Europa. Îmi este confirmat acest lucru la toate întâlnirile cu oficialii europeni, care ne felicită pentru reușitele mandatului Președinției rotative”, a declarat Viorica Dăncilă la prezentarea bilanțului primelor 100 de zile de exercitare a mandatului Președinției rotative a Consiliului UE.

Ea a precizat că în această perioadă a gestionat peste 1.100 de evenimente și reuniuni.

”Înseamnă o medie de 11 reuniuni în fiecare zi, organizate în țară și la Bruxelles. Acest lucru arată capacitatea noastră de a aduce la masa discuțiilor toți actorii care au un cuvânt de spus în creionarea viitorului european”, a adăugat premierul.

De asemenea, ea a spus că s-a implicat în toate dezbaterile asupra celor mai complexe teme aflate în discuție și a participat activ la mai multe evenimente cu vizibilitate politică.

”A fost o perioadă extrem de densă din punct de vedere al activității legislative la nivel european, având în vedere că începerea campaniei pentru alegerile europene a determinat încadrarea într-un calendar bine delimitat de negocieri cu Parlamentul European. Eforturile noastre s-au concretizat în rezultate substanțiale în negocierile privind dosarele legislative active – am reușit finalizarea unui număr de 90 de dosare legislative, acestea fiind toate confirmate în Consiliu și în mare parte și de Parlamentul European. De asemenea, pe durata primelor 100 zile, Președinția României la Consiliului UE a condus negocierile concretizate prin adoptarea a 24 de Concluzii ale Consiliului pe diferite teme de interes la nivel european. De asemenea, am asigurat reprezentarea Consiliului UE la 6 sesiuni plenare ale Parlamentului European, participând la 33 dezbateri pe diferite tematici europene. Totodată, reprezentanții români au co-semnat, în calitate de Președinție a Consiliului UE, 22 acte legislative împreună cu Parlamentul European”, a mai punctat Dăncilă.

Ea a ținut să salute adoptarea formală în Consiliu, la începutul acestei săptămâni, ca ultim pas al procedurii legislative, a normelor comune pentru piața gazelor naturale, cele privind drepturile de autor, normele referitoare la contractele de vânzări de bunuri și contractele de furnizare de conținut digital online, precum și cadrul specific de funcționare a Programului de cercetare-inovare Orizont Europa.

”Acestea sunt dosare cu un impact major în UE, extrem de complexe și dificil de negociat, care au fost finalizate în mandatul României, prin efortul susținut al Guvernului, echipelor de experți coordonate de miniștri și al Reprezentanței Permanente a României la UE”, a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a precizat că România a fost implicată activ în negocierile pentru Brexit.

”Guvernul României a fost implicat activ în negocierile pentru Brexit. În mandatul nostru au fost finalizate și adoptate formal la nivelul Consiliului 15 propuneri legislative care au rolul de a limita efectele unei retrageri fără acord a Marii Britanii.Scopul nostru este acela de a proteja cetățenii și mediul de afaceri. De aceea, am făcut eforturi și am obținut decizii în domenii cheie, precum transportul rutier și aerian, coordonarea sistemelor de securitate socială, Erasmus +, vize, dar și funcționarea bugetului european pentru anul 2019”, a afirmat ea.